Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Рестартирайте тялото си с тази пролетна детоксикация, подобрете здравето и имунитета си и забързайте метаболизма си Рестартирайте тялото си с тази пролетна детоксикация, подобрете здравето и имунитета си и забързайте метаболизма си
Facebook Twitter Google+Пролетта е трудно време за тялото. В този период е важно да се храните с много витамини, за да се подобрите имунитета си... Рестартирайте тялото си с тази пролетна детоксикация, подобрете здравето и имунитета си и забързайте метаболизма си

Пролетта е трудно време за тялото. В този период е важно да се храните с много витамини, за да се подобрите имунитета си и да се предпазите от заболявания. За тази цел зърната и семената са най- добрия вариант. Това е истинска витаминна бомба.

 Но как правилно да ги накарате да покълнат, за да се възползвате на максимум от полезните им свойства?

да покълнат зърното на къщата

Покълнали зърна

Разсадът е най-добрият продукт, който можете да си отглеждате сами на перваза на прозореца. Това е напълно достъпно и всеки може да си го направи. Така че, нека да пристъпим направо към процеса.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ

семена, които не са обработени с химикали
буркан
марля
ластик
вода

КУРС НА РАБОТА

 

Няколко думи за семената. Изберете тези, които най- много харесвате, може да бъдат всякакъв вид боб, соя, елда, ечемик, ръж, нахут, пшеница, леща, ленено семе. Можете също така да отглеждате ядки, но ние ще поговорим за тях малко по-късно. Ако сте се спряли на семената, да преминем към процеса на покълване. За начало внимателно подредете семената: премахнете остатъците, люспите, повредените и натрошени зърна.

боб

Също толкова важно е приготвянето на съдовете. Препоръчваме само един вид семена да се отглежда в един буркан

покълнете елда

Подготвените семена се измиват добре под течаща вода. Поставете зърното в купа и я напълнете с вода (за предпочитане използвайте филтрирана или сварена вода), оставете я за една нощ. През това време зърното ще се събуди.

покълват семена

След 6-12 часа източете водата, внимателно измийте семената, поставете ги в буркана. Покрийте го с марля, поставете ластик  и го оставете под наклон, така че цялата излишна вода да слезна надолу по стъклото. След това поставете буркана на тъмно място далеч от пряка слънчева светлина. Източвайте излишната вода 2 пъти на ден.

покълнете пшеницата

Скоростта на покълване при всички семена е различна. Вие ще видите сами, кога кълновете ще бъдат готови за употреба. Съхранявайте ги в хладилник в плътно затворен контейнер. Семената и люспите могат да бъдат премахнати, но е по-добре да ги използвате.

да расте боб

Това е един от начините за покълване на семена, но има възможност за експериментиране по този въпрос. Просто сложете марля или памук, който попива добре водата. На нея, изсипете семена в един слой, спомняте ли си едно време как си гледахме боб вкъщи, е почти същото. Не забравяйте, че памука винаги трябва да е влажен. Този метод е добър и за ленени семена

как да покълне орех

Друга възможност е поникването в сито. Просто изсипете семена в сито, поставете контейнер под него, където водата да тече. Не забравяйте да навлажнявате семената.

как да покълнете пшеницата у дома

Обещахме да ви кажа как да накарате да покълне и орех. Така че, за да бъде лесно вземете 1 килограм цели ядки, поставете ги в буркан и напълнете със студена вода. Поставете на прозореца, не забравяйте да сменяте водата всеки ден. Разбъркайте ядките два пъти дневно. След две седмици те ще бъдат готови за употреба. 2-3 белени орехи два пъти на ден са залог за добро целогодишно здраве.

породата пшеница

Ако семената (зърна, ядки, боб) не покълнат, това означава, че в процеса са били допуснати грешки. Може би семената не са били съхранявани правилно. Ако семената са плесенячи или са започнали да гният, то са стояли на прекалено влажно. Това е деликатен процес, трябва хем да са влажни, но не прекалено, за да не изгният, но ако всичко е направено правилно, вие ще имате полезни и лечебни живи ензими, които ви обещават добро здраве и силен имунитет, които просто нямат равни по съдържание на витамини и минерали.

Ето за вас и здравословна храна за всеки ден ! Сега, когато имате кълнове, добавяйте ги към всички ястия. Например, покълналата елда може да се използва като гарнитура по същия начин, както и варена. 

 

Още от категорията
Коментари