Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Имате ли проблеми с разсада? – Забравен метод за спасение! Имате ли проблеми с разсада? – Забравен метод за спасение!
Facebook Twitter Google+Може би от време на време се сблъсквате с проблеми по растежа на разсада домати, това важи особено при слаба светлина, но... Имате ли проблеми с разсада? – Забравен метод за спасение!

Може би от време на време се сблъсквате с проблеми по растежа на разсада домати, това важи особено при слаба светлина, но не и същността, причините могат да бъдат и в друго, но този път ще ви разкажем за това как да запазите разсада.   Методът е съвсем прост! 20-25 дни преди момента, когато разсадът да бъде засаден на на пригоденото място, т.е. на открита земя или в оранжерия,  дългите и тънки разсади се нарязват на две части.

За тази цел се нуждаете от изключително тънък и остър  бръснач! На нивото на 5-6-тия лист на растението горната част се отрязва и поставя веднага в бурканче със с вода, а по-ниската част се оставя да расте на същото място, като се грижим за нея като цяло растение.

След известно време, тази част, която е в буркана, трябва да ѝ се появят корени, и след около 8-10 дни, те трябва да достигнат дължина от 1-1,5 см, което е най-оптималния размер за тях за засаждане в торф-компост саксии, или кофички с хранителна почвена смес, където те продължават да растат.   В долната част на доматения разсад, които остават да растат на същото място след подрязване, нови издънки трябва да се появят в горната част. След като достигнат дължината от 5-6 см, по-ниските клонки трябва да бъдат премахнати, оставяйки само една или две, но не повече! Този метод позволява не само да не губите посадъчен материал, но дори да удвоите неговия брой! Не забравяйте обаче, че това е само принудителна мярка за запазване на разсад./За жената

Още от категорията
Коментари