Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Защо количката е най-добрата играчка за деца – от древни времена досега Защо количката е най-добрата играчка за деца – от древни времена досега
Facebook Twitter Google+Децата са са били поразени от колелата доста преди компании като Форд или Шевролет да са били изобщо създавани, и като цяло,... Защо количката е най-добрата играчка за деца – от древни времена досега

Децата са са били поразени от колелата доста преди компании като Форд или Шевролет да са били изобщо създавани, и като цяло, преди да има коли изобщо. Археологически разкопки в съседна Турция разкриха, че децата са били пленени от играчки с колела поне 5000 години преди наши дни.

В древния град Согматар са били открити играчки, които реално приличат на малки карети.

Дори във времената на Мойсей, който е търсел убежище именно в Согтамар след бягството от Египет, децата са си играели с коли-играчки, или поне техния еквивалент тогава.

Единствената разлика от онези момчета, играещи си с такива колички и сегашните им модерни връстници, вероятно е в звука, който издават днешните малчугани, имитиращи двигателя на автомобила, реално изобщо немислим преди 5000 години.

Разбира се, днешните подобни играчки са доста по-различни, има електронни варианти, светещи в тъмното и прочие. Много нашумяла е играта Magic Tracks, която комбинира именно количка със специална писта, по която да се движи.

Голямото усъвършенстване спрямо други комплекти е пистата, която реално се огъва във всяка посока, разнообразявайки така маршрута всеки път. Трасето е в 4 ярки цвята, а колите разполагат с 5 LED светлини, създаващи истинска феерия в детската стая.

Самата игра има дължина от цели 3.3 метра и трудно ще омръзне на малчуганите с променящата си се форма. Разбира се, освен за всички деца над 3 години, тя е подходяща и за тези, които се чувстват винаги млади, тъй като за забавлението ограничителна възраст никога няма. Частите могат да се слагат под леглото, под масата и реално така да формирате пързалка с наклон – още една вариация на играта.

Със закупуването на втора кола пък децата ще могат да си организират състезания и дори да си облепят автомобилите със специални стикери. В същия момент играта и частите й са много лесни за употреба и бързо се прибират или изваждат от кутията.

Както е доказало времето, независимо от промените в ерата и хилядолетията, любовта на децата към количките за игра винаги ще си остане. Ако се чудите за адекватен подарък на малчуган, това със сигурност е един от най-лесните избори.

 

Още от категорията
Коментари