Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
На какъв трик ме открехна свекървата, направо я признах. Ето как само с една подправка да блесне керамичния плот на печката (видео) На какъв трик ме открехна свекървата, направо я признах. Ето как само с една подправка да блесне керамичния плот на печката (видео)
Facebook Twitter Google+Вече е тук сезонът, в който постоянно готвим нещо. Но освен, че ще имаме вкусни манджички, като “подарък” ни остава и мръсната... На какъв трик ме открехна свекървата, направо я признах. Ето как само с една подправка да блесне керамичния плот на печката (видео)

Вече е тук сезонът, в който постоянно готвим нещо. Но освен, че ще имаме вкусни манджички, като “подарък” ни остава и мръсната печка

.

И често тя е не просто мръсна, но и лепкава, окапана с всякакви сосове и захар. Разбира се, това не е чак такъв проблем при обикновената печка . Но, когато става въпрос за печка с керамичен плот , нещата напълно излизат извън контрол. Всяка домакиня, притежаваща подобен вид плот, е наясно за какво иде реч. Постоянният страх от кипящите тенджери и непрестанното чистене са само част от проблемите, с които се сблъскват притежателите на керамичните печки. Най-лошото, което може да се случи с керамичния плот, обаче, е да бъде поръсен със захар. Всички знаем, че това е абсолютно пагубно, защото тези плотове се драскат лесно.

Затова решихме точно сега, когато се правят много ястия да ви покажем трик, с който керамичният ви плот да върне блясъка си и да изглежда като нов, пише kulinar.bg. Техниката за постигане, на тази иначе трудна цел, датира от далечната 1930 година. Желаният ефект се постига само с продукт, които винаги имаме вкъщи – бакпулвер. За да почистим керамичния плот, е необходимо да го поръсим обилно с бакпулвер. След това, с помощта на парцал, започваме да полираме. Така мазнината се абсорбира. Накрая, с помощта на друг, по-мек, парцал, започваме да попиваме. Резултатът е замайващ. Плотът свети сякаш усилията са били невероятни. А истината е ясна – нужни са само малко сода и 5 минути

 

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари