Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Дете чудо! Никой не вярваше, че това бебе ще оцелее, но съдбата разпореди друго (СНИМКИ) Дете чудо! Никой не вярваше, че това бебе ще оцелее, но съдбата разпореди друго (СНИМКИ)
Facebook Twitter Google+Преждевременното раждане е последвано от редица здравословни усложнения, които могат да застрашат живота на детето или да затруднят по-нататъшният му растеж. Въпреки че медицината... Дете чудо! Никой не вярваше, че това бебе ще оцелее, но съдбата разпореди друго (СНИМКИ)

Преждевременното раждане е последвано от редица здравословни усложнения, които могат да застрашат живота на детето или да затруднят по-нататъшният му растеж.

Въпреки че медицината напредва от година на година, бебетата родени преждевременно просто им е невъзможно да оцелеят.

Понякога обаче се ражда бебе, което преодолява всички мрачни прогнози, така че с право носят прякора “дете-чудо”.

Едно от тези деца дойде на бял свята във Великобритания.

 Това се случило едва в 24-тата седмица от бременността.

Малкото момиче се родило толкова малко и нежно, че мозъкът прозирал през кожата й и тежала само 500 грама. Седем минути след раждането малката Халил Дилон не дишала.

– Знам, че не е хубаво да казваш такова нещо, но когато се роди приличаше на червено извънземно. Изобщо не изглеждаше като бебе, защото все още беше плод. Не сме очаквали изобщо да оцелее. Когато я извадиха от мен, я сложиха в инкубатор. Не биваше да я докосвам, само гледах вените и мозъка през червената кожа, казва Шери, която изпитала родилните контракции през януари 2017. г., но тъй като било рано за раждането, в болницата не знаели какво да правят, така че е била прехвърлена в друг град, в по-добре оборудвана болница.

Пътят продължава 8 часа и включва шофиране с кола и ферибот.

Въпреки това, до раждане не се е стигнало, така че две седмици по-късно е била изпратена вкъщи, защото са предположили, че критичният период е минал и че бебето ще остане в нея. Два дни по-късно, докато седяла вкъщи се случило същото.

– Много се гордея с моя малък боец. Нямаше развити очи, когато тя се родил и лекарите не й даваха никакъв шанс. Накрая напуснахме болницата на 19 юни 2017 г., два дни след като трябваше да се роди, казва Шери./ zdrave.to

Още от категорията
Коментари