Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Борбата на млада българка, да зачене от починалия си съпруг-Ето какво се случи! Борбата на млада българка, да зачене от починалия си съпруг-Ето какво се случи!
Facebook Twitter Google+Една майка се бори да роди дете със замразения генетичен материал на загиналия си съпруг, но здравна наредба засега я спира. В... Борбата на млада българка, да зачене от починалия си съпруг-Ето какво се случи!

Една майка се бори да роди дете със замразения генетичен материал на загиналия си съпруг, но здравна наредба засега я спира. В нейната битка се включва и омбудсманът Мая Манолова. Историята на Ася и съпругът й започва като на хиляди двойки у нас.

На 20 юни 2017 г.

те замразяват ембриони, но заради здравословен проблем при жената процедурата се отлага. Две седмици по-късно – на 13 юли, съпругът на Ася умира при трудова злополука, разказва “24 часа”. След инцидента тя решава, че иска да сбъдне общата им мечта. Отива в клиниката, за да завърши процедурата. Лекарят се съгласява, но седмица по-късно получава покана да подпише документ за унищожаване на материала. Ася е в шок, защото при подписването на договора нямало подобни условия, каквито били записани в Наредба 28 на здравното министерство от 2007 г. Тя търси помощ от самото министерство, Агенцията по трансплантации и от Мая Манолова. Омбудсманът изпраща писмо с искане от здравния министър да отмени наредбата за забрана на инвитро след смъртта на партньор. И в момента в здравното министерство работна група готви промяна в текстовете. Работата по тях е започнала още

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари