Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Проф. Кантарджиев предупреждава: Грипът си отива, но със затоплянето идват по-коварни вируси! Проф. Кантарджиев предупреждава: Грипът си отива, но със затоплянето идват по-коварни вируси!
Facebook Twitter Google+Вируси, характерни за пролетта, вече са доказани при изследване в Националния център по заразни и паразитни болести. Това съобщи неговият директор проф.... Проф. Кантарджиев предупреждава: Грипът си отива, но със затоплянето идват по-коварни вируси!

Вируси, характерни за пролетта, вече са доказани при изследване в Националния център по заразни и паразитни болести. Това съобщи неговият директор проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от “Монитор”.

Едновременно с това пък грипът, който затвори училища и предизвика епидемия, отшумява.

През миналата седмица са били доказаните т.нар. парагрип от тип 3 и 2.

Вирусите, характерни за пролетта, не водят до сериозните усложнения, които съпровождаха отиващия си вече грип, обясни проф. Кантарджиев. Той обясни, че вирусите преминават обикновено за около седмица, а в 25% от случаите – за две.

. Симптомите са традиционни като хрема, болки в гърлото и кашлица, а превенцията е в добрата хигиена. Според последната справка на епидемичната обстановка в страната на здравното министерство за периода 19 – 25 февруари са регистрирани общо 6182 случая на остри заразни заболявания (ОРЗ) срещу 5962 случая за предходната седмица.

От тях 4916 са случаите на грип и остри респираторни заболявания срещу 4764 за предходния седемдневен период. Общата заболеваемост от грип и ОРЗ за страната е 128,86 на 10 000 души срещу 124,88 на 10 000 души за предходната седмица, става ясно още справката.

Още от категорията
Коментари