Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Царевец става домакин на “Сцена на вековете” Царевец става домакин на “Сцена на вековете”
Facebook Twitter Google+И тази година специално за всички ценители на оперното и балетното изкуство ще се проведе летния фестивал “Сцена на вековете” във Велико Търново.... Царевец става домакин на “Сцена на вековете”

И тази година специално за всички ценители на оперното и балетното изкуство ще се проведе летния фестивал “Сцена на вековете” във Велико Търново. Програмата ще започне на 24 юли и ще продължи до 1 август в крепостта Царевец. Културният форум се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” в партньорство със Софийската опера и балет.

Постановката на първата българска историческа опера в четири действия “Борислав” по повестта на Иван Вазов и музика на маестро Георги Атанасов ще е едно от музикалните събития това лято.

На 28 юли трупата на Софийската опера и балет ще представи балета “Зорба гъркът” по Микис Теодоракис. Руската класика “Борис Годунов” от Модест Мусогорски пък ще зарадва публиката на 31 юли.
“Кармен” и “Рапсодия в синьо” са допълнение за почитателите на балетното изкуство.

Програмата е изключително разнообразна и може да се превърне в страхотен повод да посетите старата столица.

Снимка: Уикипедия

Още от категорията
Коментари