Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ето колко се е променила и разхубавила една от най-обичаните турски актриси Ето колко се е променила и разхубавила една от най-обичаните турски актриси
Facebook Twitter Google+От малка има една мечта, която преследва неотклонно – да стане истинска филмова звезда. Днес тя е само на 25 години, а... Ето колко се е променила и разхубавила една от най-обичаните турски актриси

От малка има една мечта, която преследва неотклонно – да стане истинска филмова звезда. Днес тя е само на 25 години, а вече е на върха на кариерата си в южната ни съседка – талантът на  Неслихан Атагюл  изгрява още на 14-годишна възраст с ролята на Дениз в изключително популярния сериал „Листопад“.

Следва поредица от участия в реклами и скоро тя попада в полезрението на някои от известните режисьори.

Друга голяма нейна мечта е някой ден да играе във филм на Алмодовар.

турска актриса Неслихан Атагюл

Силното ѝ екранно присъствие се откроява и в поредици като „Двете лица на Истанбул“. Именно на снимачната площадка на изключително популярния сериал тя среща бъдещия си съпруг – Кадир Догулу.

Неслихан Атагюл с рокля

Двамата се превръщат в звездната двойка на турското кино и само три години след първата им среща сключват брак през юли 2016 година. „Постигнах успехи, омъжих се. Засега всичко върви добре. Надявам се така да продължи“, казва Неслихан в интервю за „Хабертюрк“.

 Неслихан Атагюл
След сватбата и пищната церемония влюбените Неслихан и Кадир  се отдават на романтична ваканция на Малдивите, като и до днес светлините на прожекторите не спират да следят всеки техен ход. „Ние двамата много обичаме да се забавляваме. Наистина, имаше планирана програма на сватбата, но танците бяха спонтанни“, разказва още тя.
 
Неслихан Атагюл решава да стане актриса, когато е само на осем години, докато гледа един от нашумелите турски филми. Успява да убеди баща си, който по етнически произход принадлежи към известните с консервативността си черкези, да подкрепи нейното решение. На 13 години Неслихан връчва на майка си, която е от Беларус, номера на кастингова агенция, намерена от самата нея чрез справки по телефона, с молба да я регистрира там. И това бележи пътя ѝ към екрана.
 
Първата ѝ роля в игралния филм „Първа любов“ ѝ носи наградата за млада надежда на филмовия фестивал „Златният пашкул“. Пет години по-късно тя получава отново същото отличие за ролята си в друг игрален филм – „Чистилище“, с който получава още три приза, включително от престижните международни филмови фестивали в Москва и Токио.

Междувременно телевизионната кариера на Неслихан Атагюл също върви нагоре. Една от ролите, с които за пореден път печели сърцата на зрителите, е на героинята ѝ в хитовия сериал „Черна любов“. „В работата си съм дисциплинирана. Но като Неслихан се оставям на течението“, казва тя за главната си героиня в сериала.

Екранната химия между нея и главния актьор Бурак Йозчивит не само превръща „Черна любов“ в една от най-успешните турски поредици, но и носи номинация за най-престижните телевизионни награди Emmу.

Още от категорията
Коментари