Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Какво означават BB, CC, DD и PP върху кремовете за лице. Жалко, че не го знаех преди! Какво означават BB, CC, DD и PP върху кремовете за лице. Жалко, че не го знаех преди!
Facebook Twitter Google+ББ кремовете се появиха на пазара на козметика само преди няколко години, но вече са сбъдната мечта на много жени. Те са... Какво означават BB, CC, DD и PP върху кремовете за лице. Жалко, че не го знаех преди!

ББ кремовете се появиха на пазара на козметика само преди няколко години, но вече са сбъдната мечта на много жени. Те са изобретени от немски дерматолози като средство да се лекува кожата след дълбок пилинг и козметични процедури, като корейските производители са усъвършенствали тези средства и са ги направили достъпни за по-широка аудитория.

Тези кремове притежават както маскиращи, така и свойства, да се грижат за кожата.

Но напредъкът продължава и подобни средства вече се появиха: CC-, DD-, PP- и дори EE-кремове.

Сега ще ви разкажем п кяква се различават и и за коя кожа са подходящи.

BB-крем

BB-кремът е съкратеното от “балсам за красота” или балсам за недостатъци, който е балсам за красота или маскиране.

Той създава добро покритие и е подходящ за всеки сезон. Овлажнява не по-лошо, отколкото добър овлажнител, поради което усещанията по кожата са по-скоро като тези, които произтичат от употребата на крем, отколкото от течна основа.

BB-кремът се справя с обриви, изсушава възпаления, може да изглади тонуса на лицето и да премахне прекомерната пигментация. Той е отлична основа за грим , маскира дефектите и предпазва от слънчева светлина. Не препоръчваме напълно да отхвърлите продуктите за грижа в полза на BB кремовете.

Той е в състояние да навлажни кожата на лицето , да премахне раздразнението, но не може да замести главния грижовен агент. BB-кремът е подходящ за всяка кожа.

CC-крем

След успеха на BB-кремовете се появиха CC кремове или цветен контрол. Задачата им е по-тясна – това е корекция на цветовете. Те са създадени предимно за борба с пожълтяване или зачервяване на кожата на лицето. Следователно, текстурата на кремовете CC се различава значително от текстурата на BB-кремовете. Тези кремове са по-леки и по правило, по-лесни за използване.

CC-кремовете имат частици, разсейващи светлината в състава си, тези продукти изсветляват кожата, като по този начин й придават свежест и равномерност . Те са леки и  имат SPF филтри и антиоксиданти, но това не прави продукта по-лош. CC кремовете обаче не са подходящи за мазна или проблемна кожа.

DD-кремове

Друга стъпка в разработването на “буквени кремове” е създаването на формула DD. Тя не дава толкова точен тон като защита и грижа. Абревиатурата DD се декодира като ежедневна защита или динамична (ежедневна защита).

В DD-кремовете има високо ниво на защита от слънцето и свободните радикали. Отлична възможност  за жителите на мегаполисите. Не трябва обаче да злоупотребявате, защото са в състояние да запушат порите. DD кремът е най-подходящ за стареене на кожата.

PP-крем

Pink рerfect (“розово съвършенство”) или PP-крем е база за грим. Силиконовите частици в крема запълват всички неравности на кожата, подобряват изглаждат бръчки, белези и намаляват порите. Кожата става гладка. Виждайки в кутията розов крем, не се плашете.

На кожата става прозрачен и невидим. Не забравяйте да почиствате и овлажнявате кожата си с продукти за грижа. След прилагане на PP-крем, можете безопасно да нанесете слой конвенционално тонално лекарство.

PP-кремът е подходящ за всеки тип кожа, но не се използва като самостоятелен продукт.

EE-крем

Екстра ексфолиране, или EE-кремове , подновяват и ексфолират мъртвите клетки, предпазват от излагане на слънце, хидратират, придават блясък и изсветляват. Някои съчетават функциите на защита срещу ултравиолетово лъчение и дори борба срещу акнето. EE-кремът не е подходящ за честа употреба и не се препоръчва да се използва от собствениците на тънка и чувствителна кожа.

Лекарството е създадено за тези, които страдат от тъмен тен и изобилие от черни точки. Някои EE-кремове с ефект на изсветляване и ще скрият частично пигментните петна.

Това е толкова просто наистина. Огромен плюс на такива инструменти е, че е трудно да се правят грешки по цвят, тъй като те се адаптират перфектно към тонуса на кожата. По-добре е да се измиете с хидрофилно масло или с масла, съдържащи подхранващи съставки.

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари