Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
10-те най-жестоки истории на анорексия. Ето какво се случи с телата и живота на тези момичета и момчета (Снимки) 10-те най-жестоки истории на анорексия. Ето какво се случи с телата и живота на тези момичета и момчета (Снимки)
Facebook Twitter Google+Анорексията е психично разстройство на храненето и в някои случаи дори живото застрашаваща болест. Има хора, които умират от глад поради анорексия,... 10-те най-жестоки истории на анорексия. Ето какво се случи с телата и живота на тези момичета и момчета (Снимки)

Анорексията е психично разстройство на храненето и в някои случаи дори живото застрашаваща болест. Има хора, които умират от глад поради анорексия, тъй като болестта поема контрола – да, това е толкова сериозно.

Не е изненадващо, че повечето от тези, които са го преживели, наричат ​​такъв опит истински ад.

Анорексията е хранително и психологическо разстройство.

Състояние, което преминава отвъд границите на контролираното само подлагане на диета. Първоначално пациентът с анорексия започва диета с цел освобождаване от излишните килограми. Впоследствие слабеенето се превръща в признак на власт и контрол над телесното тегло и се продължава безкрайният цикъл без хранене и често достига до състояние, близко до гладуване. Този цикъл се превръща в мания, идея-фикс, и е подобен на всяка друга форма на зависимост. За щастие, тези хора в списъка по-долу успяха да победят болестта и да възвърнат теглото си – заедно с връщането към живота, здравия разум и щастието си.

Ако сте човек, който страда от анорексия или познавате някого с нарушено хранене, не забравяйте, че не сте сами. Не се колебайте да поискате помощта, от която се нуждаете.

Маргерита Барбиери, изумителна млада танцьорка се възстановява и продължи в зашеметяваща кариера в балетното училищеХана по време на хватката в нейната анорексия и Хана сега със  здравословен живот1 година разлика – няма никакво значение колко сте се загубили…, винаги е възможно да избягате! Възможно е отново да се намери щастието.Преди и след анорексията  Матю Буут “умря” за 20 минути, когато беше в болница и спаси живота сиЕпична трансформацияДани Уолш попадна в хватката на анорексия, след като имаше обсесивно разстройство от футбола и идеята да бъде най-добрият играч. е, но в рамките на четири месеца той успя да победи заболяването и да увеличи теглото си

Ел Литцоу отказва да постави дори капка вода да докосва устните й. След една седмица тя колабира и бе спешно приета в болница. За щастие успява да пребори болестта

Лин Стромберг, 23-годишна, оцелявала с 400 калории дневно и беше в опасност от от сърдечен удар. Започна да се занимава с вдигане на тежести“Няма повече страх … да правя или да нося нещо, което би ме направило да изглеждам по-малко от перфектно за всеки, който би могъл да ме гледа”

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари