Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Тази маска с джинджифил накара косата ми да расте като луда, изчисти ме от пърхот и придаде плътност на косъма ми Тази маска с джинджифил накара косата ми да расте като луда, изчисти ме от пърхот и придаде плътност на косъма ми
Facebook Twitter Google+Направете си прекрасни домашни маски за коса с джинджифил Обикновено джинджифилът се използва за отслабване, а останалите му свойства сякаш остават на... Тази маска с джинджифил накара косата ми да расте като луда, изчисти ме от пърхот и придаде плътност на косъма ми

Направете си прекрасни домашни маски за коса с джинджифил

Обикновено джинджифилът се използва за отслабване, а останалите му свойства сякаш остават на заден план. Освен това е и отлично средство срещу кашлица.

А знаете ли, че бихте могли да имате гъста и красива коса с помощта на джинджифила? Ако ви се струва невероятно, опитайте и сами ще се убедите!

 

Джинджифилът съдържа важните за косата витамини А, С, В1 и В2.

Ако прилагате редовно върху косата си джинджифилова маска със сусамово масло, тя несъмнено ще стане по-гъста и блестяща.

Приготвянето на тази вълшебна маска няма да ви отнеме много време, пише Оля в руски форум.

Нужно е да смесите 1 с.л. корен от джинджифил, който предварително сте настъргали и 2 с.л. сусамово масло.

 

Домашни маски за коса с джинджифил

Нанесете получената смес по цялата дължина на косата, след което сложете найлонова шапка. Целта е да получите загряващ ефект.

Оставете вълшебната маска да действа в продължение на половин час, след което отмийте.

 

Тази маска ще ви помогне да решите още един проблем. Всеки, който се е сблъсквал с пърхота, знае колко упорит може да бъде той. С тази маска обаче лесно ще го премахнете. За целта ви е нужен сок от джинджифил.

Нанасяйте го върху скалпа посредством леки масажни движения. За да засилите действието му, бихте могли да добавите и растително масло от джинджифил. То ще придаде и допълнителен блясък на косата ви.

Джинджифилът може да се използва и за решаване на проблема с мазната коса. Тук отново се нуждаете от сока на тази подправка. Нанесете го не само по скалпа, а и по цялата дължина на косата. След това поставете найлонова шапка.

 

Оставете джинджифиловия сок да действа в продължение на два часа, след което го отмийте с топла вода.

Не на последно място трябва да отбележим, че маската с джинджифил може да ускори чувствително растежа на косата.

За целта смесете 4 с.л. прясно изцеден сок от джинджифил с 2 с.л. сух джинджифил. Нанесете сместа върху косата. След 10 минути изплакнете с топла вода.

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари