Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Най-накрая разбрах, колко трябва да ходя, за да започна да отслабвам! Най-накрая разбрах, колко трябва да ходя, за да започна да отслабвам!
Facebook Twitter Google+Ходенето е една от най-безопасните форми на упражнения, познати днес. В зависимост от това колко често ходите, можете лесно да загубите до един килограм на... Най-накрая разбрах, колко трябва да ходя, за да започна да отслабвам!

Ходенето е една от най-безопасните форми на упражнения, познати днес. В зависимост от това колко често ходите, можете лесно да загубите до един килограм на седмица или повече.

Помислете за това, за по-малко от пет месеца може да бъде 20 килограма по-леки, без да губите часове във фитнеса и без да минава на строга диета.

Отслабване с Правилно ходене

Два фактора влияят върху изгорените калории.

Това са мястото, където се разхождате и телесното Ви тегло. Дори и да ходите със средна скорост от 3 км. в час, може да изгори 400 калории от тази дейност. Можете също така да регулирате скоростта на базата на Вашите предпочитания. Можете да добавите още 2 км. и да изгорите още 3 калории. Виждате ли, ходенето е просто невероятно!

Можете да използвате крачкомер, за да Ви помогне за проследяване на това колко калории изгаряте чрез ходене и лесно да управлявате Вашия план. След като правите това известно време, Вие скоро ще осъзнаете, колко е лесно да отслабнете с ходене и със сигурност ще обичате това упражнение.

Крачкомер, за да Би помогне да отслабнете

Един от начините, които могат да Ви помогнат в постигането на очаквания резултат е, да имате стимул. Използвайте крачкомер. Чрез него можете да контролирате теглото си по-добре и по-ефикасно.

От колко стъпки имате нужда, за да отслабнете?

Всеки може да получи различен резултат от ходенето. Някои хора може да са в състояние да горят стотици калории за 2 километра, но на някой друг може да се наложи да изминат 5, за да горят калории и да губят тегло. Това е мястото, където Вашият крачкомер влиза в играта.

2 км = 100 изгорени калории и 2000 стъпки С цел да се губи по 1 кг на седмица, трябва да се ходи 10,000 стъпки

Ходенето може да бъде най-лесното упражнение за вас. Единственият проблем с това упражнение е, че тя може да бъде скучно.

Колко често трябва да се ходи?

Преди да започнете да правите разходки като упражнение, трябва да се провери състоянието Ви от лекар, за да знаете дали е безопасно за вас да извършвате тази дейност. Ако Вашият лекар каже, че сте в перфектно състояние да ходите, след това можете да започнете да си ходите, като спорт.

Ако точно започвате, можете да се разхождате 15 до 20 минути, три пъти седмично. След като свикнете с това темпо, може да се увеличи времето да бъде около 30 до 60 минути на ден.

Първите 5 минути ходете в спокоен темп, от тях, обаче, 30 секунди на пети.  След това направете няколко упражнения за разтягане и гъвкавост.  Следващите 30-60 минути ходете в енергичен според възможностите ви темп.  Последните 5 минути отново преминете към спокойно ходене.  Завършете ходенето с упражнения за разтягане.

 

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари