Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
5 модни грешки, които ни състаряват 5 модни грешки, които ни състаряват
Facebook Twitter Google+ Не съществува жена на тази планета, която умишлено да носи дрехи, които я карат да изглежда по-пълна или демоде. Въпреки това... 5 модни грешки, които ни състаряват

Не съществува жена на тази планета, която умишлено да носи дрехи, които я карат да изглежда по-пълна или демоде. Въпреки това много от нас го правят, но несъзнателно. Световни стилисти са обединили петте най-често срещани модни грешки, които състаряват жените над 50 с поне още 10 години.

Черното е елегантно и си отива с всички цветове, но когато обличаме едни и същи черни дрехи непрестанно, ги караме да не изглеждат толкова добре.

През зимата кожата ни избледнява, а черната коса и черните дрехи създават прекалено голям контраст, заради който се отличават частите от тялото, които не харесваме – бръчки, сенки под очите, петна и други. Съчетайте черната коса с кафяви дрехи или обраното и ще смъкнете 5 години от възрастта си. А ако сте любителка на малката черна рокля, носете я с цветен аксесоар. Тъмните гами са любими на много жени. Можете да изглеждате по-млади обаче, ако заложите на по-светлите и смели цветове. Избягвайте носенето на черно, сиво и други неутрални нюанси. Те придават изморен вид, независимо на каква възраст сте. Така че, освен ако нямате правилните аксесоари, с които да съчетаете неутралните цветове, не залагайте на тях.

Бижутата са още един трик да се подмладите. Винаги избирайте изтънчени аксесоари, за да подчертаете облеклото си. Дори да обожавате дебелите огърлици, не е правилно да залагате на тях. На някои облекла им отиват по-скромни аксесоари, които са в правилния размер. Ако не сте сигурни кой размер бижу да вземете, заложете на средното или винаги на по-малкото. Важно е да отбележим, че прекалено много бижута карат облеклото да изглежда евтино, независимо колко скъпи са самите те. Не поставяйте аксесоари там, където не желаете околните да ви поглеждат. Бъдете креативни и се забавлявайте с аксесоарите. Коланите, обувките, чантите и бижутата са най-добрият начин да направите цялото облекло по-красиво и стилно.

Не се изкушавайте да си купувате младежки дрехи – вталени дънки, рокли, поли и къси блузи. Заложете на по-свободните, а изберете по-ексцентрични обувки.

При тях ограничения във възрастта няма, стига да са ви достатъчно удобни. На последно място помнете, че шаловете не са само за врата. Сложени там, привличат вниманието към лицето ви, съответно и към неговите несъвършенства. Връзвайте го на чантата, използвайте го вместо колан на яке или го направете на гривна, за да акцентирате погледите в по-различни зони.

 

 

Още от категорията
Коментари