Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
ДНЕС Е СВЯТ ПРАЗНИК! ВИЖТЕ КАКВО ПОВЕЛЯВА ХРИСТИЯНСКАТА ТРАДИЦИЯ! НА ДНЕШНИЯ ДЕН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ДНЕС Е СВЯТ ПРАЗНИК! ВИЖТЕ КАКВО ПОВЕЛЯВА ХРИСТИЯНСКАТА ТРАДИЦИЯ! НА ДНЕШНИЯ ДЕН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА
Facebook Twitter Google+Денят на свети Дасий Доростолски ще бъде отбелязан днес с църковна служба в катедралния храм „Св. св. апостоли Петър и Павел“ в... ДНЕС Е СВЯТ ПРАЗНИК! ВИЖТЕ КАКВО ПОВЕЛЯВА ХРИСТИЯНСКАТА ТРАДИЦИЯ! НА ДНЕШНИЯ ДЕН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА

Денят на свети Дасий Доростолски ще бъде отбелязан днес с църковна служба в катедралния храм „Св. св. апостоли Петър и Павел“ в Силистра. Свети Дасий е един от християнските мъченици от Доростол /Силистра/.

Изповядвал християнството и отказал да участва в езически празненства в града. Затова бил подложен на мъчения и обезглавен, пише Пик.

Приживе при посещението си в България Папа Йоан Павел Втори дари мощи на св. Дасий Доростолски, които сега се пазят в силистренския катедрален храм.

Още от категорията
Коментари