Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Имен ден днес празнува името, което означава „велик баща“ и е символ на безусловната вяра Имен ден днес празнува името, което означава „велик баща“ и е символ на безусловната вяра
Facebook Twitter Google+Кой празнува имен ден на 9-ти октомври? Кой празник почита православната църква на днешния ден? Ето кой има имен ден на 9-ти... Имен ден днес празнува името, което означава „велик баща“ и е символ на безусловната вяра

Кой празнува имен ден на 9-ти октомври? Кой празник почита православната църква на днешния ден? Ето кой има имен ден на 9-ти октомври. 

Той е считан за един от тримата праотци на Израел. В християнската религия той се смята за пример за образец за подражание и безусловна вяра.

На 9-ти октомври православната църква почита паметта на Свети пророк Авраам.

Според легендите Авраам се е явил на трите ангела в Содом. Свети пророк Авраам преодолява големите препятствия през живота. 

Житейският му път приключва, без той да е направил компромис с вярата и чувството си за висок морал. Името Аврам произхожда от еврейски и означава „велик баща“.

По-късно името му е променено на Авраам, което значи „баща на множество“. Името се свързва със силно развито бащинско чувство. Днес имен ден празнуват Авраам, Аврам. Желаем ви здраве, успехи и щастие!

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари