Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
„Вземане на булката“ от дома е отживелица, която вече няма смисъл и трябва да престане-Съгласни ли сте „Вземане на булката“ от дома е отживелица, която вече няма смисъл и трябва да престане-Съгласни ли сте
Facebook Twitter Google+Всички сватбени традиции, които съм виждала в живота си имат някаква логика и красота донякъде. Някой се радва на декориране на пространството, много цветя,... „Вземане на булката“ от дома е отживелица, която вече няма смисъл и трябва да престане-Съгласни ли сте

Всички сватбени традиции, които съм виждала в живота си имат някаква логика и красота донякъде. Някой се радва на декориране на пространството, много цветя, красиво осветление.

Друг внимателно изработват накити с тюркоазено камъче и розова връвчица. Аферим, браво за булката, която е имала нерви да отдели 3 месеца от живота и всички украшения да ги направи ръчно.


Мога да схвана и пристигането с лимузина и клишираните снимки на булка пред огледалото-Хоп! Още една булкааааа! …. и барабани и трибуна, цялата сватба има логика, докато е в унисон с желанията на младоженците …Искали сме гости … ще се хилят и ще играем в тяхна чест и за тяхното щастие.

Във всеки един каприз мога да взема участие, освен когато идва ред за взимането на булката от дома. Да поясня – на вземането на булка от дома, която от дълго време изобщо не живее у дома.
Каква е логиката на тази „традиция“? Какво се опитвате да направите от традицията, която не се спазва от самото начало? За тези, които живеят все още с родителите си, по някакъв начин го разбирам.
Но за другите … има нещо смешно и жалко едновременно. А истината е, че е тежест за всички, и за нея, и за домакините и за гостите, които трябва да са в този драматично-комичен акт.

Първо, домашните имат ангажимента с разпъвенето на маси, кетъринг, питиета, сервиране, чудеса. Вместо да са отпочинали и свежи, трябва да стават рано с петлите и да приготвят всички тези неща. В целия стрес и разходи, добавете още този стрес …

Второ, трябва да е възложено на някой да остане у дома, след като най-накрая вземат булката да разтреби, зачисти и понамести всичко. Няма вероятност да оставиш така храна масата (която между другото никой не яде, и напразно се поставя на масата.

Никой не яде – ФАКТ!

Да не се лъжем, напразно хвърлени пари, но от пусто „да не се посрамим“ и “ какво ще кажат съседите“, се трупат храни и напитки.
Жертви на безсмислена традиция.

На трето място, връщането на момичето у дома. А вече от години не е вкъщи! Крие се в детската стая, в царството на плюшените мечета и музикалните кутии. Чака да бъде „купена“. Като една  безгласна буква. 

Дали само аз чувствам някакво унижение във всичко това?

Какво удоволствие намирате в тази глупост? Дали сериозно ви е интересно? Какво има тук традиционно, вълнуващо, емоционално?

 На мен ми е смешно, драма с много лоша актьорска игра.
Както оправдават тази „свята“ традиция, а какво става с първоначалната, най-основна начална традиция – да влезе чиста и невинна в брака, не е спазвано на никой? Как за някои традиции има пространство, а други ще се игнорират и ще се правим на ударени? Нали сме по традициите!?

Нека, ако не да върнем червените чаршафи и ги развеем, като доказателство за невинността на булката – така е традицията!

Какво са се запънали с тази традиция, когато е безумна и неприложима в днешно време!? Живеете заедно, вече имате дом. Какъв е смисълът да се връща  при мама и татко за сватбения ден и да играе?

„Така да се знае, че не си намерена на улицата“. Сериозно! Я намерете по-добър аргумент от това!

Не, не аз съм от улицата, никой от нас не е намерен на улицата. А и да е, и това не е толкова страшно и жалко.

Признайте си, че е някакъв личен каприз, който никой не харесва. Признайте си, че е загуба на време и пари и много, много излишни главоболия.
Признайте си, че е остаряла традиция, която повече няма логика в днешно време.
Признайте си, че на всички им губите времето и вместо да дойдат хората отпочинали и весели на сватбата в ресторанта пристигат уморени, потни и с подпухнали крака. Вече нямат сила за сватбеното тържество, след половин ден вече са прекарали „сватбата“.
Признайте си, че „вземането на булка“ е нещо, което трябва да остане в миналото.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари