Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
На съседите им протече пералнята и такъв мухъл тръгна у нас, нищо не помогна, докато не приложих тази домашна рецепта На съседите им протече пералнята и такъв мухъл тръгна у нас, нищо не помогна, докато не приложих тази домашна рецепта
Facebook Twitter Google+Мухълът уврежда здравето и разваля външния вид на вашия дом. Ние предлагаме веднъж завинаги да се отървете от омразната плесен с помощта... На съседите им протече пералнята и такъв мухъл тръгна у нас, нищо не помогна, докато не приложих тази домашна рецепта

Мухълът уврежда здравето и разваля външния вид на вашия дом. Ние предлагаме веднъж завинаги да се отървете от омразната плесен с помощта на естествени средства.
Повечето видове мухъл се образуват поради лошо отопляеми помещения, влажност и влага – благоприятна зона за размножаването на гъбички.

Ако сте изолирали апартамента си, но мухълът все още се появява на всяка стена, най-вероятно източникът идва от мазето.

Опитайте се да намерите причините за неговото възникване и след това прочетете тази статия.

Когато откриете причините, е време да се въоръжите със средството против мухъл.
Много хора препоръчват да се ползват химикали, но те са скъпи, а и след тяхната употреба не бихте могли да останете в апартамента си. Можете да се обадите и на специална бригада, която ще направи всичко за вас. Да, всичко е много хубаво, но не винаги имате допълнителен бюджет, който да инвестирате в дома си.

Предлагаме ви да започнете борбата с ефективни и естествени методи.  Оцет.

За неговите свойства се знае много. Напръскайте (може да се разреди с малко количество вода) засегнатата зона, оставете няколко часа. След това ще можете лесно да премахнете слоя гъбички. В белия оцет можете да добавите етерични масла, за да намалите миризмата, както и водороден пероксид – за да подобрите ефекта на почистване.
 

Друго ефективно решение е да си направите разтвор от масло от чаено дърво.

То ви е нужно преди всичко, за да премахнете неприятната миризма. Смесете две супени лъжици масло с две чаши вода и напръскайте желаното място.

Екстракт от цитруси и вода

както при предишното решение, не е необходимо да почиствате повърхността. 20 капки се смесват с 2 чаши вода и с това средство се напръскват проблемните места.

 Смесете сода за хляб с вода и напръскайте върху повърхността

Оставете няколко минути и изплакнете с помощта на четка. След това почистете повърхността с влажна кърпа. Ще се отървете от плесента, плюс това ще премахнете неприятната миризма.
За да предотвратите постоянното образуване на мухъл, необходимо е редовно да почиствате повърхността с влажна кърпа и след това да напръсквате с оцет.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари