Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Как да освежим дома си и да го направим да изглежда луксозен с малко пари Как да освежим дома си и да го направим да изглежда луксозен с малко пари
Facebook Twitter Google+Има хитрости, които ще ви помогнат да освежите дома си, без да отделяте много време и средства. Какъвто и да е домът... Как да освежим дома си и да го направим да изглежда луксозен с малко пари

Има хитрости, които ще ви помогнат да освежите дома си, без да отделяте много време и средства.

Какъвто и да е домът ни – малък или голям, къща или апартамент, най-важното е да успяваме да създаваме удобства, които да правят престоя ни вкъщи приятен и желан. Тъй като точно там е мястото, където можем да избягаме от проблемите и да си почиваме – всеки ден.

Нашите прости съвети ще ви помогнат да се

 

Има хитрости, които ще ви помогнат да освежите дома си и да се почувствате щастливи, без да влагате много усилия.

 

Оптичната измама

Ако помещенията ви се струват тесни, картините или постерите по стените могат да помогнат в това – да променят визуално пропорциите на стаята. Според психолозите и специалистите по дизайн, най-позитивно усещане създават светлите квадратни стаи.

Продълговатите помещения с прозорец на късата стена са тягостни и потискащи. Но има изход: ако разположите картини в хоризонтална линия по малката стена, тя ще изглежда по-широка, а ниското помещение – по-високо. Другият вариант е на дългата стена да поставите една голяма и ярка картина.

 

Очарованието на аромата

Какъв е мирисът на щастливия дом? За всеки е различен: на прясно изпечен хляб, чисто пране, ванилия или цветя. Най-лесно е да се възползвате от ароматни свещи или аромалампа.

Експериментирайте с аромати, които предизвикват приятни асоциации, и веднага ще забележите, че настроението ви ще се повиши и домът ви ще се преобрази. А и ароматните масла като розмарин, евкалипт, лавандула, правят атмосферата по-здрава, тъй като притежават фитонцидни (антимикробни) свойства.

 

Символите на уюта

Какво да правите с прелестните дреболийки, донесени от пътувания или подарени от близки хора за спомен?

Просто ги преразпределете или приберете част от тях – след време можете да ги смените. Така статуетките на животни ще ви пазят от нещастия и ще предизвикват позитивна емоция. Елегантните порцеланови изделия са старинен символ на уюта, така че оставете няколко фигурки или чашки, които са еталон за изящност, пише „Журнaл“. Малките възглавнички създават и удобство, и уют, така че изберете кои са подходящи за вашето настроение. Така ще се справите с претрупването.

 

Излишните предмети

На подсъзнателно ниво изобилието от предмети доста дразни, дори да става дума за много скъпи (финансово или емоционално) сувенири. Затова, от време на време е нужно да махате излишното, за да не претоварвате обстановката.

 

Да се защитим от електросмога

Това е едно от нещата, които влошават атмосферата в дома ни. Живеем в света на техниката и нивото на електромагнитно облъчване е доста високо.

Учените са установили, че домашните електроуреди генерират магнитно поле, което при дълго въздействие върху организма може да наруши секрецията на важния хормон мелатонин. Той регулира работата на ендокринната и репродуктивната система, като влияе и на защитните функции на организма, и на настроението.

Какво да правим? Има изход: избягвайте дългите престои близо до включени електроуреди и привлечете към каузата за добро здравословно състояние стайните растения. Те напълват въздуха с отрицателно заредени йони на кислорода, които поглъщат вредните излъчвания.

Ето как, с няколко малки промени, бихте могли да направите жилището си по-просторно, по-здравословно и уютно. Така че оставите ремонта за друг път – може би промяната на няколко детайла ще освежи дома ви.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари