Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Пожълтели и мърляви…Аха да ги изхвърля, но колежката ми каза страшен трик! Толкова снежно бели никога не са били! Пожълтели и мърляви…Аха да ги изхвърля, но колежката ми каза страшен трик! Толкова снежно бели никога не са били!
Facebook Twitter Google+Всички редовно изпираме чаршафите и калъфките, но какво ще кажете за възглавниците. Което е жалко, защото те са доста мръсни и отвратителни.... Пожълтели и мърляви…Аха да ги изхвърля, но колежката ми каза страшен трик! Толкова снежно бели никога не са били!

Всички редовно изпираме чаршафите и калъфките, но какво ще кажете за възглавниците. Което е жалко, защото те са доста мръсни и отвратителни.

Освен потта от главата и шията, възглавниците ни са пълни с акари, мъртва кожа и изпражнения.

Да … изпражнения.

1/3 от теглото на възглавницата ни се състои от кожни клетки, прахови акари и техните изпражнения, които могат да причинят опустошение за лека нощ за тези с алергии.

Но не се страхувайте! Преди да изхвърлите всичките си възглавници с ужас, разгледайте тези лесни начини да изперете възглавниците си у дома. Имайте предвид, че възглавниците отчаяно се нуждаят не само от изпиране и избелване, но и от дезинфекциране.

Този метод е невероятно прост и изисква само няколко почистващи продукта, повечето от които вероятно са в пералното ви помещение в момента.

Повечето възглавници могат да се перат в машина, но за да сте сигурни, ще трябва да проверите етикетите на възглавниците си.

Ето какво ви трябва:

Материали

1 доза прах за пране

1 кафена чаша препарат за миене в съдомиялна машина /ако нямате течен сложете една таблетка/

1 чаша белина

1/2 чаша боракс

Упътвания

-Ако машината ви е с горно зареждане

Напълнете пералнята около ⅓  с гореща вода.

Добавете препарата за миене на съдомиялни машини, перилния препарат, избелващото средство и боракса.

Включете машината и оставете съставките да се разтварят във водата.

Поставете възглавниците си в пералната машина (по две наведнъж, за да се балансира). Оставете машината да допълни останалата част с гореща вода, така че да покрие възглавниците и оставете тя да се разбърква за няколко минути.

Оставете възглавниците да минат през два цикъла на изплакване.

След двата цикъла ги извадете, за да изсъхнат, което ще варира в зависимост от типа възглавници, които имате. Ако имате сушилня е добре – възглавниците с пух или перо трябва да се изсушават на въздушен цикъл, докато синтетичните възглавници трябва да се сушат само при ниска температура. За да запазите възглавниците си хубави и пухкави, използвайте топки за тенис.

-Ако машината ви е с предно зареждане

Сложете препаратите в отделенията, като боракса сложете в отделението за прахта. Сложете две възглавници и пуснете на програма ръчно пране и центрофуга на най-малките обороти, които имате като функция.

Ако нямате сушилня оставете възглавниците на слънце, за да се изсушат като от време на време ги изтупвайте, за да се намести пълнежът.

Имайте предвид, че срокът на функционалност на една възглавница е между 3 и 5 години. Тя постепенно се обезформя и започва да влияе на качеството на съня ви.

Моля, споделете това с приятелите и семейството си.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари