Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
4 цвята, които ще донесат щастието и парите в дома ви 4 цвята, които ще донесат щастието и парите в дома ви
Facebook Twitter Google+Ясно е, че цветовете могат да повлияят на настроението ни и да изразят личността ни, но когато става въпрос за декорация на... 4 цвята, които ще донесат щастието и парите в дома ви

Ясно е, че цветовете могат да повлияят на настроението ни и да изразят личността ни, но когато става въпрос за декорация на дома, знаете ли, кои са най-добрите цветове, които да се използвате, за да предизвикат чувства на радост и щастие?

С толкова много нюанси, от които да избираме обаче, как да намерим правилните, които да донесат точно това, което искате

Жълто

Търсите ли най-вдъхновяващ цвят? Няма по – подходящ от жълто.

Очарователен и приятелски, жълтото е цветът на щастието и слънчевата светлина. Освен това той освобождава серотонин, невротрансмитер, който допринася за усещането за благополучие.

Така че, научно казано, това е най-добрият цвят за повдигане на духа.

Независимо дали е лек и ефирен или смел и ярък, цветът стимулира творчеството и внася жизненост във всяка стая.

Съвет: Жълтият може да превземе стаята, затова съчетайте с бяло или сиво.

 

Зелено

Неслучайно тази година „Пантоне“ избра зелениката за цвят на годината. Неговото успокояващо въздействие ще донесат удовлетворение и радост в дома ви. в по – меките си форми цветът помага за концентрацията и релаксацията. По – тъмните нюасни стимулират и действат възбуждащо. Освен това зеленият цвят се асоциира с природата, което е гаранция за добро настроение и хармония.

Съвет: Смесете и съчетайте зелените нюанси като се вдъхновите от градината.

Синьо

Синьото е успокояващ цвят, който, дори и в по-тъмните си нюанси се счита за полезен за ума и тялото. Компанията Dulux обяви нюанса Denim Drift като своя цвят на годината. Той символизира лоялността и доверието. Тези, които избират синьо, се смятат за уверени и сигурни в себе си. Работата в стая със сини стени прави хората по-продуктивни, защото подпомага концентрацията.

Съвет: Използвайте синьо в съчетание с топъл нюанс, за да не се усеща стаята прекалено студена. Ако искате да използвате този цвят в малката стая, изберете един и същи нюанс за стените и мебелите.

 

Розово

Розово е изборът на любящия, любезен и щедър човек. Бледо розовото отразява топлината и чувствителността, но е също и цветът на романтиката и чувствеността.

 

Розовото дава оптимизъм, то е забавно, енергично и вдъхновяващо. Подхожда за дневни, трапезарии и спални.

Съвет: Розовото може да направи стаята да се усеща малка. То е идеално за пространство с големи прозорци, което е окъпано в много светлина.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари