Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
За нищо на света не правете тези 5 неща, когато сте в Дубай (ВИДЕО) За нищо на света не правете тези 5 неща, когато сте в Дубай (ВИДЕО)
Facebook Twitter Google+Ако не спазвате някои местните привички и обичаи в Дубай – от това да сте облечени подходящо – до ръкуването с лявата... За нищо на света не правете тези 5 неща, когато сте в Дубай (ВИДЕО)

Ако не спазвате някои местните привички и обичаи в Дубай – от това да сте облечени подходящо – до ръкуването с лявата ръка, може да обидите вашите домакини. И дори да попаднете в ареста.

Вижте какво не трябва да правите в Дубай:Да използвате лявата си ръка

В Дубай се смята за много оскърбително да използваш лявата си ръка. Според местните хора лявата си ръка се използва, за да се бършеш при нужда.

Така че, ако ги пипате с нея при поздрав, за тях е сериозна обида. Смята се за много грубо също да ядете храна, да отваряте врати с лявата си ръка.

Ако сте левичар е по-добре да избягвате Дубай или ще се сблъскате с неодобрителните погледи на местното население.Правила за облеклото

В Дубай има строги правила за облеклото и особено за облеклото на жените. От тях се очаква да обличат дрехи, които да покриват раменете и коленете им. Мини полите и потниците с тънки презрамки са строго забранени и могат да ви вкарат дори в ареста. Много туристи срещат проблеми с властите в Дубай, тъй като носят дрехи, които са приемливи в собствените им страни, но не и в Дубай.Целувки
В Дубай целуването на публични места е напълно забранено. Ако ви хванат да се целувате на улицата или на плажа, могат да ви арестуват и да ви върнат в собствената ви страна. Прегръщането също не се възприема добре от местните жители, но не е незаконно.Пиене на алкохол
Пиенето на алкохол на обществени места в Дубай е строго забранено. Има само лицензирани места, на които можете да пиете, но за тя трябва да си извадите специално разрешително. Законната възраст за употреба на алкохол е 21 години.Нудизъм
Едно от най-обидните неща за местните хора е нудизма. В Дубай няма нудистки плажове, а от плажуващите жени се очаква да носят цял бански, а не от две части. Дори на мъжете се препоръчва да бъдат с тениска на плажа, въпреки невероятните жеги в Дубай.

 

Източник: Дарик

Още от категорията
Коментари