Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Естествените средства против стареенето на кожата – доказано помагат за намаляване и предотвратяване на бръчките! Естествените средства против стареенето на кожата – доказано помагат за намаляване и предотвратяване на бръчките!
Facebook Twitter Google+С напредването на възрастта вашата кожа естествено става по-малко еластична и това се дължи на намаленото производство на колаген, протеин, който формира... Естествените средства против стареенето на кожата – доказано помагат за намаляване и предотвратяване на бръчките!

С напредването на възрастта вашата кожа естествено става по-малко еластична и това се дължи на намаленото производство на колаген, протеин, който формира структурата на кожата ви и еластин, който осигурява гъвкавост. Също така има намаление на мазнините в по-дълбоките слоеве на кожата и естествените масла, които осигуряват хидратация.

Можете ли да обърнете стареенето и да премахнете бръчките?

Да и не.

Можете да го предотвратите донякъде, можете да го забавите и да намалите до известна степен фини линии и бръчки, но в края на деня ние всички ще остареем!

Има много предписания и дори хирургични процедури за бръчки и всички те се различават по тяхната ефективност и риск от странични ефекти.

Те включват:

Кремове против бръчки
Лазер
Химически пилинг
Дермабразио и микродермабразио
Ботокс

Ефективността на всяко от тези лечения варира от минимални подобрения в случаите на кремове за бръчки, купени от магазина до ефективни, но временни, какъвто е случаят с много от хирургичните и химичните процедури. Всички те са изключително скъпи и имат странични ефекти като белези, зачервяване, обезцветяване и могат да отнемат от седмици до месеци, за да има ефект.

Естествени решения против стареене на кожата

Ето кои са отличните естествени лекарства, които можете да използвате, защото те доказано помагат за намаляване и предотвратяване на бръчките

Зехтин: Маслиновото масло съдържа протеини, минерали и витамини, които помагат за омекотяване и подхранване на кожата. Той запазва еластичността на кожата и я прави по-гъвкава, намалява и предотвратява фините линии и бръчки.

Масло от жожоба: Това етерично масло съдържа витамини Е, Б комплекс, силиций, хром, мед и цинк, които подхранват кожата и я помагат да се лекува от увреждане. Структурата на масло от жожоба също е много подобна на тази на себума, естествените масла на кожата ви. Тъй като това намалява с възрастта си, маслото от жожоба замества себума, като поддържа кожата ви хидратирана, запазвайки нейния розов, младежки вид. Също така е високо антиоксидантен и стимулира синтеза на колаген, подобрява и намалява бръчките.

Кокосово масло: Кокосовото масло е силно овлажняващо и съдържа лауринова киселина, която е полезна противогъбична и антибактериална. Кокосово масло помага за подпомагане на процеса на изцеление на кожата и хидратира кожата, като помага да се лекуват и предотвратяват белезите и бръчките, свързани със стареенето.

Арганово масло: Аргановото масло е мощно етерично масло против стареене благодарение на високите концентрации на витамин А, Е, антиоксиданти, Омега-6 мастни киселини и линолова киселина. Токоферолът от витамин Е помага и за стимулиране на клетъчното производство в кожата. Когато се използва върху кожата, тя овлажнява и намалява възпалението, което води до здравословен, по-млад тургур.

Масло от вечерна иглика: Това етерично масло има омега-6 мастни киселини, което помага на кожата да поддържа структурата и устойчивостта си и намалява свързаната с възрастта загуба на вода в кожата. Също така съдържа антиоксиданти, които помагат за намаляване на възпалението и следователно на кожата, грубите линии и тъмните кръгове около очите.

Чист пчелен восък: Пчелният восък съдържа естествени мастни киселини, които хидратират и изглаждат кожата, както и антибиотичните и лечебни свойства, за да възстановят естествената младост на кожата ви.

Как да ги използваме

Можете да ги използвате индивидуално на кожата си или да търсите продукти, които съдържат тези съставки.

Не забравяйте, че стареенето е естествена и красива част от живота, но има много проактивни и превантивни мерки, които можете да предприемете, за да останете млади отвън, както се чувствате отвътре.

Споделете тази статия, за да образовате приятелите и семейството си и как те също могат да имат великолепна, блестяща кожа на всяка възраст.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари