Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
9 заповеди за успешен грим 9 заповеди за успешен грим
Facebook Twitter Google+Брашнен ефект, разминаване в тоновете, резки очертания – това са сред най-честите грешки в грима, които съсипват цялата визия. Какви са правилата,... 9 заповеди за успешен грим

Брашнен ефект, разминаване в тоновете, резки очертания – това са сред най-честите грешки в грима, които съсипват цялата визия. Какви са правилата, които е необходимо да спазваме, за да се гримираме добре, питат от Dama.bg

Внимавайте с тена

Оттенъка на пудрата, фон дьо тена , тонирания крем или коректора е необходимо да съвпадат с естествения цвят на кожата ви.

Едва ли ще ви хареса често срещаната гледка на бялата шия и оранжевото лице.

При нанасянето също има нужда да внимавате да блендирате добре надолу по шията, за да не се получи рязка граница.

Чуждата козметика

Категорично не е добра идея за използвате козметиката на своята приятелка. Очите са крайно чувствителните към различните микроби, може да си докарате зачервяване, или нещо по-лошо.

Овлажняване

Това е залогът за прекрасната и здрава кожа! Преди да нанесете грима сутрин и преди лягане вечер задължително нанасяйте хидратантен крем. Но не забравяйте да се грижите и за хидратацията отвътре, като пиете много вода.

Махането на грима

Още един твърде важен принцип, което честичко пропускаме – задължително да махаме грима преди лягане! Независимо дали сте уморени, не пропускайте да изчистите грима, в противен случай ускорявате процеса на стареене на кожата. Гримът изсушава кожата, под очите се появяват тъмни кръгове, а скоро и фини линии.

Продължителност на употребата

Да си поговорим пак за микробите. Никога не ползвайте спиралата повече от три месеца след отварянето ѝ. Тя е отличен развъдник на микроби. Не “помпайте” с четката – движението на четката нагоре надолу, което сме свикнали да правим, за да “захване” тя повече туш, всъщност вкарва въздух в спирала, а с него и микроби.

Очна линия

Понякога просто не е удачно да използваме течна или гел очна линия. Обикновена тя е по-наситена и стои по-рязко. Ако все пак искате да имате очна линия, изберете молив, който стои по-меко и може да блендирате добре.

Меки устни

Не забравяйте да овлажнявате и устните. Особено при студено време. Едно от нещата, които развалят и най-красивия грим, са именно сухите, изпръхнали устни. Няма червило, което да стои добре на изпръхнали устни.

Руж

Едно от най-коварните неща в грима може да бъде ружът. Не всяка жена умее да нанесе по правилния начин правилния цвят руж, така че да подчертае най-доброто от лицето си, а не обратното. Тук може да видите как да нанасяте ружа според формата на лицето.

Блендиране

Друго основно правило на красивия и успешен грим е да няма никакви резки линии или очертания. Макиажът трябва да изглежда максимално естествено.

Още от категорията
Коментари