Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
5 ритуала за разкрасяване, които Не трябва да правите преди лягане 5 ритуала за разкрасяване, които Не трябва да правите преди лягане
Facebook Twitter Google+Може би си мислите, че вашите ритуали преди лягане ще ви помогнат да поддържате здравето на кожата и ще ви помогнат добре да се... 5 ритуала за разкрасяване, които Не трябва да правите преди лягане

Може би си мислите, че вашите ритуали преди лягане ще ви помогнат да поддържате здравето на кожата и ще ви помогнат добре да се наспиете? За съжаление, това не винаги е вярно. Някои ритуали е по-добре да правите сутринта.

1. Бръснене

Въпреки че няма нищо лошо в бръсненето вечер, ако искате лицето (ако сте мъж) или тялото (ако сте жена) да бъдат гладки, най-добре е да го правите сутрин.

2. Душ с топла вода

Въпреки че душовете с гореща вода изглежда като нещо, което най-много ще ви отпусне, всъщност тя може да ви повлияе на съня ви.

 Когато се къпете преди лягане температурата на тялото се покачва. Температурата не тялото през нощта е по-ниска, а това помага в съня. Така че, ако се къпете вечер, дайте време на тялото да се „разхлади“, за да можете да спите добре.

3. Почистване на лицето със сапун или неподходящ препарат

Измиване на лицето с всеки сапун може да бъде много вредно за кожата. Можете да предизвикате зачервяване, или още по-лошо, акне. Преди да изберете подходящия продукт за вашето лице, открийте какъв ви е типа на кожата ви. Ако имате твърде чувствителна кожа, трябва винаги да използвате специални продукти за почистване на лицето, а не сапун.

4. Нанасяте грешен овлажняващ крем

Както почистването на лицето с грешен продукт, така и използването на грешен овлажняващ крем е лошо за вашата кожа. След като измиете лицето, целта на крема е да поправи щетите от замърсяването, слънцето и стреса през деня. Важно е да знаете, че нощните и дневните кремове са различни. Дневните кремове с лека текстура, а често съдържат и защитен фактор. Нощните кремове са по-плътни и омекотяват кожата, докато спите.

5. Миете си зъбите, но не ги почиствате с конец за зъби

Почистването с конец за зъби е от решаващо значение за грижата за зъбите и венците. Въпреки че е препоръчително да използвате конец два пъти дневно, за да отстраните остатъците, които четката не може, достатъчно е да го правите само вечер. Четката за зъби не премахва всички остатъци от храна, а натрупването на тези остатъци причинява зъбен камък.

Източник: За жената

Още от категорията
Коментари