Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
За аномалиите в тялото: Хора се раждат с два реда мигли, други – със златна кръв (ВИДЕО) За аномалиите в тялото: Хора се раждат с два реда мигли, други – със златна кръв (ВИДЕО)
Facebook Twitter Google+Всеки човек се ражда различен и все пак с общи характеристики за това как функционира тялото му. Разбира се, има и редица... За аномалиите в тялото: Хора се раждат с два реда мигли, други – със златна кръв (ВИДЕО)

Всеки човек се ражда различен и все пак с общи характеристики за това как функционира тялото му. Разбира се, има и редица изключения, наречени „аномалии“, голяма част от които не просто, че са съвместими с живота, т.е. не са животозастрашаващи, но и с тях може да се живее съвсем спокойно.

Кои са някои от тях, научаваме от новото видео от канала Top of the tops във Vbox7.

com:

Изключително плътни кости 
Изследвайки ген, който отговаря за минерализацията на костите, учените достигат до откритие за мутации, които предизвикват болести на костите, свързани с чупливостта. Обаче съществува и друг тип на тази мутация, която дава на човек изключително здрави кости, за които се смята, че е почти невъзможно да бъдат счупени, както и кожа, която старее по-бавно.

Златна кръв
Тук не става въпрос за истинска кръв от злато, а за уникална такава, която има незаменими свойства – Не съдържа антигени. Откритието е направено през 1961г., а до сега са известни само 40 човека, които са с подобна нулева кръв.
9 от тях са много ценни донори, защото тяхната кръв е подходяща за всяко човешко тяло, пише vesti.bg.

Генетичен химеризъм 
При някои хора се среща генетичното състояние на химеризъм, което се характеризира с допълнителен набор от ДНК, който понякога се появява под формата на „мозаечна“ кожа или хетерохромия, различен цвят на всяко око, но най-често състоянието остава незабелязано. Химеризмът не бива да предизвиква притеснения, но би могъл да бъде причина за проблеми при доказване на биологична връзка.

Два реда мигли 
Генетично заболяване наречено „дистихиаза“ се среща изключително рядко.

Актрисата Елизабет Тейлър е най-известният притежател на „двойни“ мигли. В повечето случаи, дистихиазата не предизвиква проблеми, защото не е толкова забележима. И все пак в някои случаи е възможно дразнене на лигавицата на окото заради втората редица от мигли.

Способност за възприемане на „невидими“ цветове
Това в възможоността човек да вижда цветове, които голяма част от хора не могат. Това се случва благодарение на особен вид мутации в хромозомите. Чрез нея хората да имат невероятната способност да виждат до 99 милиона цвята, за разлика от средностатистическия човек, който е в състояние да вижда до 1 милион.

Вижте и останалите аномалии във видеото:

Още от категорията
Коментари