Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Дойде ли лятото само като се сетя как миришат краката на мъжа ми лошо ми става, но сега знам няколко трика как да се справим Дойде ли лятото само като се сетя как миришат краката на мъжа ми лошо ми става, но сега знам няколко трика как да се справим
Facebook Twitter Google+През лятото краката се изпотяват по-интензивно, въпреки че носим отворени обувки или сандали. Високите температури и повишеното изпотяване на цялото тяло причиняват... Дойде ли лятото само като се сетя как миришат краката на мъжа ми лошо ми става, но сега знам няколко трика как да се справим

През лятото краката се изпотяват по-интензивно, въпреки че носим отворени обувки или сандали. Високите температури и повишеното изпотяване на цялото тяло причиняват лоша миризма и условия за развитие на бактерии, пише az-jenata.

 

Как да се справите с миризливите крака и да предотвратите гъбични инфекции по кожата?

Измивайте често с антибактериален сапун и в никакъв случай с гореща вода.

През лятото е достатъчно да измием краката с хладка вода.

Не мислете, че взимането на душ е достатъчно краката ви да са чисти, просто тъй като сте ги намокрили. Необходимо е да им обръщате специално внимание със специален измиващ продукт, за да сте сигурни, че са предпазени от бактерии, навлизащи през отворените обувки в летния сезон.

Изплакване с оцет.

Баните с оцет премахват лошата миризма и убиват бактериите. Оцетната киселина неутрализира мириса и потиска растежа на микроорганизмите, причиняващи инфекции по гънките на пръстите и по ноктите.

Измиване с морска сол.

Накисвайте краката всяка вечер в разтвор от вода с морска сол за около 15-20 минути. Тази баня върши чудеса с лошите миризми. Използвайте сода за хляб. Тя има невероятното свойство да отнема лошия мирис не само от краката ви, но и от помещения в дома, включително и хладилника.

Можете да си правите домашна пудра за крака от сода за хляб , царевично нишесте и талк, с която да пудрите краката преди да обуете обувките.

 

Избягвайте алкохола.

Той внася токсини в тялото, които при обработка отделят летливи газове с лош мирис. При отделянето им с потта краката също миришат повече от обикновено. Чорапите са от значение. Избирайте чорапи от естествени материи, които позволяват на кожата да диша и не задържат влага.

„За жената“

Още от категорията
Коментари