Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Млади жени загубиха живота си в опити, да се направят по-красиви Млади жени загубиха живота си в опити, да се направят по-красиви
Facebook Twitter Google+17-годишно момиче почина по време на пластична операция по отстраняване на вътрешна травма на лицето в Москва. Екатерина Б. от Ростовска област... Млади жени загубиха живота си в опити, да се направят по-красиви

17-годишно момиче почина по време на пластична операция по отстраняване на вътрешна травма на лицето в Москва. Екатерина Б.

от Ростовска област е родена със синдрома на Голденхар и е израснала в дом за деца без родители. Момичето става герой в телевизионното шоу „Нека говорят”, където пластичен хирург от руската столица й обеща помощ.

Ето и още шест случая, в които стремежът на младите момичета да станат по-красиви се оказва смъртоносен:

В Еквадор 19-годишната „кралица на красотата” Катерина Канто издъхва по време на липосукция през януари 2015 година.

Пластичната операция в частна клиника била подарък на студентката от конкурса за красота, който тя спечелила. Представители на клиниката, в която била извършена операцията, съобщили на близките на момичето, че тя е починала от сърдечен пристъп. В същото време адвокатът на почерненото семейство твърди, че причината за смъртта на Канто е оток на мозъка.

Жертва на липосукция е и 27-годишната бразилка Памела. Момичето, което няколко пъти се подлагало на пластични операции, през 2012 година решило окончателно да се сбогува с излишните мазнини. Но нещата не протекли по план. По време на операцията пациентката получила хиповолемичен шок.

Според съдебномедицинската експертиза обаче бъбрекът на момичето е бил разкъсан.

Екатерина Клементиева от Магнитогорск решила да изненада мъжа си и през 2012 година тайно легнала под ножа, за да си увеличи бюста. Когато й слагали лидокаина обаче, тя развила остра алергична реакция и издъхнала.

През ноември 2016 година във Волгоград 23-годишно момиче умря по време на пластична операция в една от козметичните клиники. Мария Д. смятала, че устните й са прекалено тънки, а брадичката много малка и решила да ги коригира. За жалост, по време на интервенцията получила анафилактичен шок и починала.

24-годишната Мане Мартиросян планирала да си направи ринопластика още в 10 клас. Момичето мечтаело да поправи кривия си нос.

През декември 2016 година тя се обърнала за помощ към лекарите в Белгород. Явно не й е било писано да сбъдне мечтата си, защото е издъхнала от анафилактичен шок.

25-годишната Ксения Михайлюта от Запорожие отдавна мечтаела да увеличи размера на гърдите си. Малко преди операцията през 2011 година тя се разделила с приятеля си, с който стягали сватба.

Операцията, по думите на лекарите, била проста, без риск за усложнения. Но когато й слагали катетъра, увредили  субклавиалната вена. започнало вътрешно кръвотечение, което довело до смъртта на Ксения. 

Още от категорията
Коментари