Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Натуралните средства за потните подмишници! Вредните дезодоранти са в кофата за боклук! Натуралните средства за потните подмишници! Вредните дезодоранти са в кофата за боклук!
Facebook Twitter Google+Също известно като хиперхидроза, прекомерното изпотяване е състояние, което се проявява от абнормно изобилна секреция на потните жлези. Смята се, че 2,8%... Натуралните средства за потните подмишници! Вредните дезодоранти са в кофата за боклук!

Също известно като хиперхидроза, прекомерното изпотяване е състояние, което се проявява от абнормно изобилна секреция на потните жлези. Смята се, че 2,8% от населението страда от прекомерно изпотяване, което се проявява в определена област на тялото.

 Хиперхидрозата може да бъде причинена от стрес, хормонални нарушения, затлъстяване, тютюнопушене, неправилно хранене и много други фактори.

Има 2 вида хиперхидроза:

 Хиперхидроза, локализирана в мишниците, ръцете, краката и лицето.

Това е най-честата форма на прекомерно изпотяване.

Генерализираната хиперхидроза има ендокринен характер. Тя може да се появи при менопаузата, да засегне затлъстели хора и тези с нервни разстройства и понякога се явява като реакция от някои лекарства. Този тип прекомерно изпотяване се появява по цялото тяло.

Повечето пъти потенето се предизвиква от стреса.

 КАК ДА ПОЛУЧИМ ОБЛЕКЧЕНИЕ?

 За да се справим с този проблем, препоръчваме балансиране на вашата диета, отказване от тютюнопушене и избягване на стреса. Експертите не препоръчват дезодоранти, които само маскират ефектите на болестта, а антиперспирант, който да го елиминира в дългосрочен план.

 ОПИТАЙТЕ СЛЕДНИТЕ ПРИРОДНИ ЛЕКОВЕ:

 1. Минерален дезодорант

 Минералният дезодорант е 100% естествен. Можете да го намерите в билкови магазини и аптеки под формата на камък или ролон. Той е без мирис и съдържа сярна киселина, алуминий и калий. Минералните камъни блокират и намаляват миризмите на пот, без да увреждат кожата. Нанесете върху кожата след измиване, когато тя все още е влажна. Освен това е много икономично, защото ползването на един камък продължава цяла година.

 2. Специално масло

 Срещу излишното изпотяване на подмишниците се препоръчва масажно масло, направено от следните съставки:

 15 мл камфоров спирт;

10 капки кипарисово етерично масло;

10 капки етерично масло от градински чай

2 капки ментово масло.

Смесете ги добре и масажирайте района на подмишниците сутрин и вечер.

 3. Запарка от черен чай

 Подгответе супер концентрирана запарка от черен чай и вместо да го пиете, оставете го да се охлади, накиснете чиста кърпа и го нанесете в продължение на 5 минути върху всяка подмишница.

 Направете това всяка нощ в продължение на 2 седмици и таниновата киселина в чая ще намали трайно производството на пот.

 4. Използвайте сода

 Нанесете сода за хляб върху проблемните зони, след като излезете от банята. Тя има успокояващ ефект и дори ако не спре потенето, неутрализира киселините, които придават миризма на потта.

Още от категорията
Коментари