Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Тези 12 хотела са адски странни, но същевременно успешни (СНИМКИ) Тези 12 хотела са адски странни, но същевременно успешни (СНИМКИ)
Facebook Twitter Google+Когато става въпрос за пътуване, повечето от нас обикновено търсят хотели, които са удобно разположени, на достъпни, удобни и красиви места. Но... Тези 12 хотела са адски странни, но същевременно успешни (СНИМКИ)

Когато става въпрос за пътуване, повечето от нас обикновено търсят хотели, които са удобно разположени, на достъпни, удобни и красиви места.

Но понякога искаме нещо необичайно, което не сме усетили. Нуждаете се от вдъхновение за лятната почивка?
Тези 12 ексцентрични хотели, представени от CNN, осигуряват незабравими емоции и спомени.

Ето и кои са те:

„Иннел Хотел Заандам“ (Амстердам)

Този хотел в Холандия изглежда, все едно някой е създал купчина от десетина къщи на едно място.

 Истината е друга. Сградата на хотела е вдъхновена от архитектурата на традиционните къщи от района Заан. 

Освен интересната си форма, това място за отдих се намира и на удобно място в града – в близост до влаковата станция „Заандам“, на около 12 минути от центъра.9-часовия „Капсулен Хотел Киото“ (Япония)
 

Хотелът не е просто атракция. Той често се използва от работници, които живеят извън Киото, работят до късно, и остават в града заради липсата на транспорт. 

„Сън Круиз Резорт“ (Донгае, Южна Корея)
 

Искате да направите пътешествие с кораб, но ви докарва морска болест? „Сън Круиз Резорт“ в Южна Корея е вашият хотел.

Определя се от собствениците като „първият луксозен круиз на сушата“, резортът предлага всичко, което бихте изпитали на презокеанско пътешествие – без шанса за морска болест или морска буря.„Фаралда Крейн Хотел“ (Амстердам)

Отново в холандската столица, основата на сградата е кран, използван в пристанището на града от 1894 г. до 1979 г. По-късно е превърнат в този готин хотел.

Той се намира на висока 50 метра структура, и има само 3 апартамента. А ако не ви стига да сте на върха на подобен исторически монумент на индустрията, можете да скочите с бънджи и да падате над 50 метра.
 

„Шератон Хужоу Хот Спринг Резорт“ (Хужоу, Китай)

Известен със своята подобна на донът форма, този хотел не е само красива сграда – луксът в него също е на ниво.

Например, има подводен мост, който свързва двете кули на хотела. През нощта се организира красиво светлинно шоу, което подчертава особената структура на сградата.

„Хотел Джештед“ (Чехия)

Построен през 1960 г., този хотел изглежда като излязъл от научно-фантастичен филм. На 1012 метра надморска височина, „Хотел Джестед“ позволява поглед върху страхотната гледка на чешките поля и гори.

Според сайта на хотела, поддържащите метални структури вътре в хотела са направени от захвърлени парчета стомана, заварени едно за друго, за да дадат на интериора по-индустриален вид.
 

„Спитбанк Форт“ (Порсмут, Англия)

„Спитбанк“ е точно в средата на морето.

С отличителен кръгъл екстериор от бетон, този английски хотел е трансформиран от картечно гнездо в луксозен частен остров – с басейн на покрива, сауна и голямо огнище.

В добавка, историите разказват, че фортът е обладан от призрак.

„Фрий Спирит Сфиърс“ (Куаликъм Бийч, Британска Колумбия)

Намиращ се в крайбрежната гора на остров Ванкувър, този хотел е съставен от увиснали на дърветата сферични къщички, в които гостите могат да усетят природата по различен начин.

Трите ръчно избработени сфери са кръстени Ийв, Ерин и Мелъди.

За да влезете в стаите си, трябва да минете по издигащи се пътечки и вити стълби.

„Аврора Експрес“ (Феърбанкс, Аляска)

Няма нужда да се притеснявате, че ще изпуснете спирката си, ако спите в този влак. Той просто не се движи.

Собствениците Майк и Сюзан Уилсън са реновирали няколко пенсионирани вагона от аляските железници и са ги превърнали в уникален семеен хотел.

Всяка стая е декорирана спрямо важни периоди от историята на Аляска.

Вагоните са само на 250 метра от релсите, върху които някога са се движели, точно над река Танана, Аляските планини и града Феърбанкс.

„Вигвам Мотел“ (Холбрук, Аризона)

Макар да не е луксозен, „Вигвам Мотел“ предлага изключително уютни индивидуални типита.

Историята им датира още от 30-е години на миналия век – вдъхновен от културата на индианците, Франк Редфорд започва да строи тези мотели из целите Съединени щати още оттогава. Днес обаче са останали само три.

„Гномската Балада“ (Дърбуй, Белгия)

Този хотел прилича на странна ферма, но всъщност е оборудван с 10 стаи за гости. Всяка стая е вдъхновена от някоя приказка или легенда – има апартамент с троянски кон, басейн с кораб в него.

„Хотел Коста Верде“ (Коста Рика)

В горите край Коста Рика на 17 метра от земята стар корпус на „Боинг 727″ от далечната 1965 година е превърнат в луксозен хотел. Гостите имат прекрасна гледка към океана и джунглата.

 

Още от категорията
Коментари