Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Жена с рядко генетично заболяване, разчупи стереотипа и стана модел (СНИМКИ) Жена с рядко генетично заболяване, разчупи стереотипа и стана модел (СНИМКИ)
Facebook Twitter Google+Нейното име е Мелани Гайдос, eдна смела 28-годишна жена от Ню Йорк, която се изправи пред модната индустрия и стереотипите, които продължават... Жена с рядко генетично заболяване, разчупи стереотипа и стана модел (СНИМКИ)

Нейното име е Мелани Гайдос, eдна смела 28-годишна жена от Ню Йорк, която се изправи пред модната индустрия и стереотипите, които продължават да съществуват там, пише вести.бг.

Мелани днес е модел, участва във фотосесиите на едни от най-големите модни брандове в света.
Това, което я отличава е, рядко генетично заболяване, наречено ектодермална дисплазия, от което страда от деня, в който е родена.
Генетичното заболяване спира нормалното развитието на зъбите, ноктите, порите, хрущялите и костите.


Макар Мелани да е била винаги обиждана, често хората да са я гледали с любопитство, тя решила, че болестта й няма да я ограничи.
Така преди четири години тя се издига като модел.
Пред Yahoo Style Мелани споделя, че когато била на 26 г., й изникнал първия зъб. Въпреки това младото момиче отказва да си сложи протеза.
„Когато хората разговарят с мен, вероятно биха се чувствали по-удобно, ако имам протеза, но аз нямам“, казва Гайдос.
Мелани още от дете е мечтала да бъде известна. 
„Винаги съм имала това очарователно убеждение, че аз съм много повече от заболяването“, разказва смелата жена, която си се представяла като кино звезда.
Нейната страст обаче винаги били изящните изкуства, където и успява да открие първата си работа.
„Когато хората ме виждаха, толкова млада, сякаш ги окуражавах, че техните проблеми на работното място, в семейството са нищо пред това, което аз изживявам всеки ден“.
Мелани казва, че хората винаги я смятали за болна от рак или друго заболяване.
Всичко това карало Гайдос да се чувства зле, но до един ден, когато решава да превърне своите несъвършенства в нещо красиво.
Гайдос пише писмо до един от известните испански модни фотографи Еухенио Рекуенко, в което разказва за заболяването си, изпраща също и свои снимки. За нейна изненада, Еухенио й отговаря.
Рекуенко предлага на Мелани да отиде в Берлин, където той подготвя снимките за нов музикален клип към песен на метал група.
Испанският фотограф отваря вратите пред Мелани. Така стартира и нейната кариера.
Мелани е доказателството за човек, опитващ се да се бори с нещо, което трудно може да промени. Приема проблемите, бори се, за да създаде друга реалност за себе си и заобикалящите го. 
„Модата ми даде голяма свобода и вдъхновение, за да продължавам да бъда себе си, но по друг начин. Надявам се, че така помагам и на други хора в неравностойно положение“, споделя Мелани.

Още от категорията
Коментари