Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Скритият плаж, за който всички мечтаят (снимки/видео) Скритият плаж, за който всички мечтаят (снимки/видео)
Facebook Twitter Google+На няколко километра от бреговете на Мексико се намира едно райско кътче – скритият плаж на островите Мариета. От него лъха романтика и спокойствие и неслучайно носи името Playa De Amor – Плаж... Скритият плаж, за който всички мечтаят (снимки/видео)

На няколко километра от бреговете на Мексико се намира едно райско кътче – скритият плаж на островите Мариета. От него лъха романтика и спокойствие и неслучайно носи името Playa De Amor – Плаж на любовта.

Смята се, че един от най-красивите плажове в света е създаден от бомба. Това става при военни учения през първата половина на 20 век, когато мексиканското правителство е използвало ненаселения архипелаг Мариета като военен полигон.

По ирония на съдбата създадените да убиват оръжия са постигнали обратния резултат – необичайна красота, пише Дарик.
Контролираните бомбардировки са причината за образуването на пещерите, а по-късно самият плаж се е оформил вследствие на ерозията на скалите.
Да попаднеш на това райско място обаче не е лесна задача. Изисква се специално разрешение и трябва да се преплува през 50-метров тунел, свързващ плажа с Тихия океан, но удивителната гледка си заслужава всички усилия.
Скритият плаж е обграден от внушителен скален пръстен, който образува естествено „око“ към слънцето и небето.
Девствената природа на скрития плаж, кристално чистата тюркоазена вода, която се удря в белите брегове и неземната красота привличат туристи от цял свят. Учени от университета в Гуадалахара, които следят състоянието на кораловия риф, са препоръчали броят на посетителите да бъде намален. Поради тази причина властите са решили да прибегнат до строги рестрикции и не приемат повече от 116 души дневно.
Скритият плаж на Мексико е истинско природно чудо. Там времето е слънчево почти през цялата годината, но е най-подходящ за посещение през зимните месеци. Тогава дъждовете на острова спират и водата е най-чиста, красива и топла.
 

„Блиц“

Още от категорията
Коментари