Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
На кафе с Амели Пулен На кафе с Амели Пулен
Facebook Twitter Google+Романтичното прекарване в Париж е немислимо без артистичната атмосфера на Монмартър. А там, сред многобройните кафенета, се е сгушило едно известно и... На кафе с Амели Пулен

Романтичното прекарване в Париж е немислимо без артистичната атмосфера на Монмартър. А там, сред многобройните кафенета, се е сгушило едно известно и уютно местенце. Това, в което работеше Амели Пулен (в ролята Одри Тоту) от култовата лента „Невероятната съдба на Амели Пулен“ на режисьора Жан-Пиер Жьоне от 2001 г. Казва се Café des 2 Moulins (в превод „Двете мелници“) и се намира на Rue Lepik 15, съвсем близо до знаменитото кабаре Moulin Rouge.

Атмосферата е точно като във филма. Има я мраморната колона на бара, полиците с наредените по тях съдове, черните столове и т.н., както и стъклената преграда, на която Амели по сюрреалистичен начин „отдясно наляво“ пишеше менюто и крадешком оглеждаше Нино Кинкампуа.

amelie_2

На стената тиктака същият метален часовник с бял циферблат, а на тавана жужи същият онзи вентилатор.

От години кафенето се е превърнало в туристическа атракция. Образът на чаровната Амели наднича от ъглите, усмихвайки се на клиентите. В менюто даже е включен любимият й крем брюле, кръстен на нея – Crème brulée d`Amelie.

Още от категорията
Коментари