Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Успявам да захвана и най-капризната роза: балконът е истинска градина! Как? Супер лесно е: (Снимки) Успявам да захвана и най-капризната роза: балконът е истинска градина! Как? Супер лесно е: (Снимки)
Facebook Twitter Google+Розите са безспорно едни от най-елегантните и красиви цветя. Но да ги отглеждаме не е толкова лесно. Изискват торене и постоянни грижи. Е, днес сме ви приготвили... Успявам да захвана и най-капризната роза: балконът е истинска градина! Как? Супер лесно е: (Снимки)

Розите са безспорно едни от най-елегантните и красиви цветя. Но да ги отглеждаме не е толкова лесно. Изискват торене и постоянни грижи. Е, днес сме ви приготвили гениална хитрост – с нейна помощ ще можете да си отгледате най-красивата роза у дома:

Ще имате нужда от:

ствол роза
картоф
нож
пластмасова бутилка
саксия
почва

Стъпка по стъпка:

Първото нещо, което трябва да направите, е да пробиете дупка в картофа

 

Може да го направите с пирон или отвертка, така че отворът да е с около 5 см дълбочина.

 Внимавайте да изберете картоф с високо съдържание на влага.

Поставете стеблото на розата в картофа

  

Предварително резнете долната част на стеблото по диагонал. Дупката в картофа може да бъде по-голяма, ако е необходимо, за да се избегне увреждане на стеблото.

Сложете това умно приспособление в саксия с пръст

  

Необходима е толкова почва, че да е достатъчна за покриване върха на картофа.

Покрийте с пластмасова бутилка бъдещата роза

  

Сега трябва да направите нещо като оранжерия: изрежете дъното на пластмасова бутилка, развийте капачката и покрийте с приспособлението засаденото цвете. Оставете цветето така една или две седмици.

След една седмица розата ще започне да расте и цъфти

Още от категорията
Коментари