Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ново проучване: Пиенето от хотелски чаши може да е опасно а здравето ви, защото… Ново проучване: Пиенето от хотелски чаши може да е опасно а здравето ви, защото…
Facebook Twitter Google+Оказва се, че не е никак безопасно за нашето здраве да пием от хотелските чаши, тъй като те често биват само преплаквани... Ново проучване: Пиенето от хотелски чаши може да е опасно а здравето ви, защото…

Оказва се, че не е никак безопасно за нашето здраве да пием от хотелските чаши, тъй като те често биват само преплаквани и стават източник на зарази, пише в. “Метро”, цитирани от БТА.

Изданието цитира разследване на екип на телевизия Ей Би Си, който е проверил различни хотели на територията на САЩ.

В почти всички хотели, включени в журналистическото разследване, чашите не са били измити, както трябва, преди да бъдат настанени новите клиенти.

Така че ако посегнете към чашите, за да си сипете нещо в тях, рискувате да попаднете в контакт с всички бактерии, оставени от предишните ползватели на стаята. А потенциално – и на клиентите преди тях.

Хигиенистките в хотелите рядко обръщали внимание на чашите, оставени в банята или в стаите. Те не заменят мръсните с чисти, нито ги измивали старателно. Най-често служителките ги забърсват с кърпа или гъба и това е цялата “хигиенна” процедура.

Телевизионният екип препоръчва хотелските чаши винаги старателно да бъдат измивани, преди да бъдат използвани.

Още от категорията
Коментари