Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Ето какво прави с тялото ви минута по минута кенче с Red Bull (видео) Ето какво прави с тялото ви минута по минута кенче с Red Bull (видео)
Facebook Twitter Google+ Независимо от всичките предупреждения относно енергийните напитки, популярността на Red Bull само продължава да расте. Дали ви е необходима енергия за... Ето какво прави с тялото ви минута по минута кенче с Red Bull (видео)

Независимо от всичките предупреждения относно енергийните напитки, популярността на Red Bull само продължава да расте. Дали ви е необходима енергия за работа, когато шофирате или го миксирате с алкохол, милиони хора пият от напитката всеки ден.

Но знаем ли всъщност какво точно прави тя с телата ни? Най-вероятно не.
 
Ето стъпка по стъпка какво се случва с тялото ви.

Данните са на сайта Personalise, предава “Блиц”.
 
Данните бяха представени само няколко седмици, след като проучване установи, че миксът от Red Bull и алкохол имат подобен ефект на кокаина върху мозъците на тийнейджърите.
 Първите 10 минути след изпиването на кенчето
 
Кофеинът започва да навлиза в кръвоносната ви мрежа. Вдига се вашия пулс и кръвно налягане.
 15-45 минути по-късно
 
Ако сте изпили кенчето на екс, осезанието ви се изостря, 15 минути по-късно ставате по-концетриран. Ако сте изпили кенчето бавно, ефектът започва да се проявява след около 45 минути.
 30-50 минути по-късно
 
Абсорбирането на кофеина и приключило. Зениците ви са разширени, кръвното ви налягане е повишено, в отговор вашият черен дроб започва да изхвърля повече захар в кръвоносната ви система. Мозъчните рецептори, свързани с аденозина, са блокирани, за да се попречи на сънливостта.
 
Захарта в кръвта ви скача, което довежда до взрив на инсулин. Вашият черен дроб отговаря на това, превръщайки всяка захар, до която се докопа, в мазнини.
 1 час по-късно
 
Тялото ви започва да изпитва страшен глад за захар, ефектът от кофеина започва да отслабва. Започвате да се чувствате уморени, енергийните ви нива стават доста ниски. Уринирали сте цялата вода, която се е съдържала в Red Bull-а.
 
Също така, водата, обогатена с важни хранителни вещества, които вашето тяло можеше а използва за хидратиране на организма или укрепване на костите, е изхвърлена.
 5-6 часа по-късно
 
Толкова време е необходимо, за да намалее на половина кофеинът във вашето тяло. За жените, които взимат противозачатъчни, са необходими 10 часа. 
12 часа по-късно

 
Това в времето, необходимо на повечето хора да изхвърлят целия кофеин от тяхната кръвоносна система.
 12-24 часа по-късно
 
Започват симптомите на летаргията. Ден по-късно на вас ви се иска да изпиете още една. Ако сте свикнали всеки ден да пиете от напитката, започвате да изпадате в летаргия, ставате неспокоен, започва да ви боли глава, може да страдате и от запек.
 7-12 дни по-късно
 
Изследванията показват, че това е времето, необходимо, за да развиете толерантност към определена доза кофеин. Това означава, че вие повече няма да усещате същия ефект от определено количество от напитката.

 

Още от категорията
Коментари