Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
В Ню Йорк въвеждат този знак, а значението му е… В Ню Йорк въвеждат този знак, а значението му е…
Facebook Twitter Google+В Ню Йорк въвеждат нов, предупредителен знак за клиентите на ресторанти. Символът обозначава, че в конкретните заведения се предлагат храни с високо съдържание... В Ню Йорк въвеждат този знак, а значението му е…

В Ню Йорк въвеждат нов, предупредителен знак за клиентите на ресторанти. Символът обозначава, че в конкретните заведения се предлагат храни с високо съдържание на сол –  „Внимание, солени храни!“. Поставянето му е ново начало в политиките за изграждане на здравословна култура на хранене. Редица вериги ресторанти в града ще бъдат задължени да слагат обозначението, съобщава manager.

bg.

Правилото влиза в сила от утре. Емблемата със солницата ще бъде поставена до някои видове сандвичи, салати и други предложения в менютата, при храни, които надвишават препорачителния здравословен дневен лимит от натрий за човека, според експерти, от 2300 милиграма. Това е около една чаена лъжичка сол дневно.

Здравни наблюдатели твърдят, че американците помета твърде много сол и това повишава риска от високо кръвно налягане и сърдечни проблеми. Смята се, че средностатистическият американец приема по около 3400 милиграма сол дневно. Защитници на общественото здраве в САЩ отдавна предприемат мерки за намаляване на това количество.

Знакът за солта е последно развитие в поредица от инициативи за регулиране на вредните храни на градската управа на Ню Йорк. По-рано тя наложи ресторантите да посочват брой калории на ястията в менютата си. Освен това, опита да намали размера на някои продавани газирани напитки със съдържание на захар – неуспешно.

Още от категорията
Коментари