Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Софийските коледни базари -кога и къде Софийските коледни базари -кога и къде
Facebook Twitter Google+Коледа наближава с пълна сила! Чудиш се какво да подариш на мъжа до теб, на семейство, приятели, деца? Е, има доста места... Софийските коледни базари -кога и къде

Коледа наближава с пълна сила! Чудиш се какво да подариш на мъжа до теб, на семейство, приятели, деца? Е, има доста места в София, на които да потърсиш подаръци или просто да се разходиш сред коледна атмосфера.

Започват всевъзможни празнични инициативи, готови да повдигнат духа и доброто настроение и да ти предложат куп джунджурийки, които да отнесеш или у дома за себе си, или да поднесеш на близки и приятели. Ето ти кратка селекция от няколко коледни базара, до които можеш да отскочиш по време на някоя лежерна разходка, подбрани от sofialive.bg.

Започваме с предколедния базар – за загрявка.

Датата е 28 ноември, събота, а началото е в 11:00 (имаш време до 18:00). Мястото е Sofia Live Club,
а селекцията включва ръчно изработени плетива, бижута, шапки, играчки, дрехи, книги, най-различни аксесоари за теб и дома, а също и козметика, вкусотии и други интересни неща.

На 5 и 6 декември пък сме в SOHO на техния SoBAZAAR, трети поред. Там, наведнъж, ще се порадваш на творения от имена като tin tin, Cyanoprom, Точка Спот, Сгъни хартийка и други таланти. От коуъркинг пространството правят важно уточнение: ела гладен, защото ще има вкусни изненади! Началният час е 10:00, а всичко ще приключи в неделя в 19:00.

На 12 и 13 декември пък ще се състои Cosmos Christmas Market в Cosmos coworking camp, ул. Ангел Кънчев 3. Базарът ще ти предложи селекция с продукти, подходящи за коледен подарък (независимо дали става дума за любимите хора или за теб самия). Ще можеш да избираш между скандинавски дизайнерски предмети, български иднустриален дизайн, красиви детски дрехи, интериорни решения, аксесоари, керамика, дамски и мъжки дрехи, играчки, чанти, илюстрации, вкусни коледни печива и напитки.

От 20 ноември до 20 декември е Немският коледен базар в София. Тази година е в Градската градина и те очаква с празнична украса, греяно вино и богата програма. Организаторите не са пропуснали и ежегодната инициатива Подай ръка за помощ, в рамките на която благотворителни фондации набират средства за своите каузи чрез специално изработени красоти. Базарът е отворен всеки ден от 11:00 до 21:00. Стискаме палци дъждът и вятърът да отпуснат хватката си, за да бъде разходката още по-приятна.

И стигнахме до традиционния Хенд мейд фест – код: Коледа в НДК, който се е разположил в дните 18-23 декември – съвсем преди празниците. Ако си позакъснял или нямаш идея какво да вземеш за определен човек, намини – ще има творби от над 200 български автори. Красотите търси на партер, полуетажите и втория етаж. Засега са представени само Диа Николова от Krepej и Петя Константинова. Кои са останалите, нямаме търпение да разберем.

 

Още от категорията
Коментари