Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Роклята на Дороти от “Магьосникът от Оз” бе продадена за 1,5 млн. долара Роклята на Дороти от “Магьосникът от Оз” бе продадена за 1,5 млн. долара
Facebook Twitter Google+Роклята, носена от американската актриса Джуди Гарланд (1922-1969) по време на снимките на знаменития филм “Магьосникът от Оз” 1939г. бе продадена в... Роклята на Дороти от “Магьосникът от Оз” бе продадена за 1,5 млн. долара

Роклята, носена от американската актриса Джуди Гарланд (1922-1969) по време на снимките на знаменития филм “Магьосникът от Оз” 1939г. бе продадена в Ню Йорк за 1.5 млн. долара. Това съобщиха от аукционната къща “Бонъмс”, където се е провел търгът.

Роклята бе едната от общо 10 светлосини карирани рокли, създадени от костюмиерите от киностудия MGM за актрисата, която изпълнява ролята на Дороти. Цената на всяка от тях е между 800 000 и 1.2 млн. долара.

Това не е първият костюм от реквизитите на филма, който се продава за баснословна сума на търг. Миналата година костюмът на Страхливия лъв, изпълняван от актьора Барт Лар, бе продадено в “Бонъмс” за 3.1 млн. долара. Холивуедската продукция “Магьосникът от Оз” е най-успешната в търговско отношение екранизация на популярната детска книга на писателя Лиман Франк Баум. През 1939 г. филмът има 6 номинации за “Оскар”. През 1998 г. той е включен в 100-те най-добри американски филми на всички времена.

Още от категорията
Коментари