Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Дървото е най-новият диетичен продукт Дървото е най-новият диетичен продукт
Facebook Twitter Google+Изненадващо дървото ще се окаже най-новият диетичен продукт, след като японска текстилна фирма ще пусне на пазара нудли с почти нула калории,... Дървото е най-новият диетичен продукт
Изненадващо дървото ще се окаже най-новият диетичен продукт, след като японска текстилна фирма ще пусне на пазара нудли с почти нула калории, изготвени от дървесна пулпа.

Най-новата разработка е свързана с хранителната промишленост. Тя превръща несмилаемата целулоза в богато на фибри брашно, като прибавя към него растението конджак. То е познато също под наименованието “Дяволски език”, пише БТА.

Конджакът прилича на гулия и расте в Япония, като широко се използва в производството на нудли. Продукцията на “Омикенши”, носеща наименованието “Cell-eat” съдържа само 27 калории на половин килограм, в сравнение с 1 538-те калории на пшеницата. Комбинацията от дървесна пулпа и конджак придава много добър вкус на продукта.

Производството на новите дървесни нудли ще започне догодина с първоначален обем от 30 тона месечно.

Още от категорията
Коментари