Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Проучване доказва жени с каква коса харесват мъжете Проучване доказва жени с каква коса харесват мъжете
Facebook Twitter Google+Вече няма нужда да се чудим. Мъжете харесват повече жените с дълга коса, защото тя е признак за добро здраве и качествени... Проучване доказва жени с каква коса харесват мъжете

Вече няма нужда да се чудим. Мъжете харесват повече жените с дълга коса, защото тя е признак за добро здраве и качествени гени, установиха френски учени.

Учените от университета на Южен Бретан направили експеримент, в който жена с дълга и жена с къса коса вървели по улицата и изпускали ръкавица пред представители на двата пола. Мъжете били два пъти по-склонни да вдигнат ръкавицата на жената с дълга коса.

Реакциите на жените били еднакви, независимо от дължината на косата.

“Жените с дълга коса оставят впечатление за повече женственост, младост, здраве и сексапил“, пишат учените в “Скандинавското списание по психология”.

Младостта и доброто здраве инстинктивно се свързват с потенциал за плодовитост. Това е първото изследване търсещо връзка между прическата и поведението. Дали едно изследване с ръкавица обаче би ви накарало да пуснете дълга грива?

Още от категорията
Коментари