Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Днес откриваме “Салон на галериите” в НДК Днес откриваме “Салон на галериите” в НДК
Facebook Twitter Google+Любителите на на изобразителното изкуство от днес могат да се насладят на есенното издание на един от най-силните проекти за визуални изкуства... Днес откриваме “Салон на галериите” в НДК

Любителите на на изобразителното изкуство от днес могат да се насладят на есенното издание на един от най-силните проекти за визуални изкуства – „Салон на галериите”, чието фициалното откриване е днес (13 ноември) от 18:30 ч. в Зала 3 на НДК.

В дните от 13 до 17 ноември ще имаме възможността да видим творби, представени от 30 български галерии, самостоятелни изложби на наши и чуждестранни автори, както и съпътстваща музикална програма.Ще се докоснем както до изключителни музейни експонати на световни и български класици, така и до съвременните художници на България.

Една от най-представителните сбирки, която гостува в НДК, е специално подбрана от „Ателие-Колекция Светлин Русев”. Тя включва автори, които присъстват в редица световни музеи, като Йожен Кариер и Ролан Удо. Гостите на Салона ще се докоснат и до творби на българската класика – Владимир Димитров Майстора, Васил Стоилов, Ненко Балкански, Илия Петров и много др.

Генко Генков и Димитър Казаков-Нерон ще бъдат показани от „Аполон и Меркурий”, Стоян Венев от галерия „Форум”, Иван Кирков от L`Union de Paris и „УниАрт”. Галериите „Маестро” и „Софин” представят работи на световния Кристо, а виртуалната галерия „Контраст” е акцентирала на най-младото поколение български живописци – Моника Тошева, Минко Йовчев, Деян Янев.

Освен изброените участници, посетителите на Есенния „Салон на галериите” вече могат да разгледат в НДК изложбите на Кеазим Исинов („Човек, земя, космос”) и скулптурите на Снежана Симеонова („Успоредно”), а тази вечер официално се открива експозиция на акварелите на проф. Иван Димов.

Още от категорията
Коментари