Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
”Потъването на Созопол” грабна награда на фестивал в Берлин ”Потъването на Созопол” грабна награда на фестивал в Берлин
Facebook Twitter Google+“Потъването на Созопол” на Костадин Бонев спечели награда за пореден път. Този път призът е за най-добър игрален филм с бюджет до... ”Потъването на Созопол” грабна награда на фестивал в Берлин
“Потъването на Созопол” на Костадин Бонев спечели награда за пореден път. Този път призът е за най-добър игрален филм с бюджет до 2 млн. лв. на 9-ия Европейския филмов фестивал в Берлин.
“За девет години този кинофорум се превърна в световно събитие на независимото кино – без суперпродукции”, коментират от Съюза на българските филмови дейци.

Няма как да не споменем невероятния актьорски състав. Сред него са актьорите Деян Донков, Снежина Петрова, Веселин Мезеклиев, Леонид Йовчев, Стефан Вълдобрев, Светлана Янчева, Васил Гюров.

Припомняме, че филмът спечели четири отличия на на наградите на Българската филмова академия-2015 – за “Поддържаща женска и мъжка роля” – на Веселин Мезеклиев и Светлана Янчева, “Художник по костюмите” – на Боряна Семерджиева, “Монтаж” – на Тома Вашаров. На международния фестивал в Милано пък лентата взе наградата за “Най-добър актьорски ансамбъл”. Деян Донков  спечели наградата за “Най-добър актьор” на Осмия международен филмов фестивал в Прищина, Косово.
Още от категорията
Коментари