Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Не пропускайте най-силното издание на КИНОМАНИЯ 2015. Кога и какво да гледате? Не пропускайте най-силното издание на КИНОМАНИЯ 2015. Кога и какво да гледате?
Facebook Twitter Google+КИНОМАНИЯ 2015 дава заявка да се превърне в най-силното издание в дългогодишната история на известния фестивал, организиран традиционно от Националния дворец на... Не пропускайте най-силното издание на КИНОМАНИЯ 2015. Кога и какво да гледате?

КИНОМАНИЯ 2015 дава заявка да се превърне в най-силното издание в дългогодишната история на известния фестивал, организиран традиционно от Националния дворец на културата.Той ще започне на 12 и ще продължи до 29 ноември.

Директорът на Двореца подчерта особения акцент върху българското кино. “Дали ще изберете всички, или ще гласувате преференциално за някой от филмите – няма никакво значение, защото, ако купуването и продаването на гласове е престъпление, то купуването на билети за КИНОМАНИЯ е изключително преживяване.

Приятно гледане и ви очакваме”
, завърши Боршош.

Програмата се открива на 12 ноември от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК с родната продукция “Каръци” на режисьора Ивайло Христов. На 18 ноември отново от 19:00 ч. в Зала 1 ще се прожектира друг интересен акцент от тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ. Тогава ще се състои премиерата на филма “Животът е един безкраен танц” заедно с концерт на Трио SENTIMENTAL SWINGERS и Биг Бенд Браз Асоциация.

Ще имаме възможността да се насладим и на един филм, който чака своята премиера за софийската публика цели 3 години след като печели “Златна роза” за 2012 г. “Аз съм ти” на режисьора Петър Попзлатев – 14 ноември от 20:30 часа в кино “Люмиер”. Първият филм от десетината проекти, които бяха допуснати миналата година до първата сесия за нискобюджетно кино в Националния филмов център – “Докато Ая спеше”, също ще има своята премиера на фестивала на 16 ноември от 18:30 часа в кино “Люмиер”.

Другото българско заглавие на фестивала е дело на режисьора Антоний Дончев и носи името “Жената на моя живот”, чиято премиера ще бъде на 19 ноември от 18:30 часа в кино “Люмиер”. “Главната женска роля е поверена на Виолета Марковска, която спечели награда в 10-ия Кипърски интернационален филмав фестивал, а главната мъжка роля е на Соран Ибрахим. Филмът е копродукция между България, Ирак, Македония и Румъния.

Българската пълнометражна анимация също е представена на фестивала – екранизираната приказка на Валери Петров “ПУК”, която ще бъде представена на15 ноември от 17:00 часа в кино “Люмиер”.

КИНОМАНИЯ 2015 ще представи два български документални филма: “Катя Паскалева. Последната роля” на 26 ноември от 19:00 часа и последният филм на Иван Георгиев-Гец преди неговата кончина “Усмивките на българските кинокомедии” на 21 ноември от 17:30 часа в кино “Люмиер”.

Чуждото кино също има място на българската сцена, разбира се. Едно от френските заглавия е “Лоло” на режисьора Жюли Делпи. Ще можем да го гледаме на 13 ноември от 20:30 часа в кино “Люмиер”.

Тези и още много филми ни очакват на КИНОМАНИЯ 2015. Не ги пропускайте!

(Ако този текст ви е харесал го споделете с приятели, за да знаем, че темата ви интересува и искате да продължим да пишем по нея.)

Още от категорията
Коментари