Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Храните, които топят целулита Храните, които топят целулита
Facebook Twitter Google+Дори и нашият екип беше изненадан от новината, че има храни, които не само предотвратяват появата на целулит, но и действат срещу... Храните, които топят целулита

Дори и нашият екип беше изненадан от новината, че има храни, които не само предотвратяват появата на целулит, но и действат срещу вече появил се такъв. Чудесно! Ето кои са тези храни:

Джинджифил

Лютият пипер съдържа капсаицин – вещество, което подпомага отслабването чрез стимулация на термогенезата. Това е процес на отделяне на топлина от клетките. По този начин се изгарят мазнините.

Освен това капсаицинът потиска апетита.

Розмарин

Розмаринът съдържа растителен полифенол, който защитава кожата от разрушителното въздействие на свободните радикали. В ароматното растение има и урсолова киселина, която спомага за намаляване на теглото и съхраняване на младостта. Розмаринът същевременно се бори с атрофията на скелетните мускули.

Сминдух

Сминдухът съдържа висок процент галактоманан, който помага за съхраняване на усещането за ситост. Той уравновесява нивото на глюкозата в кръвта и понижава нивото на липидите. Освен че е ефективна срещу целулит, тази подправка намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Зеле и броколи

Тези зеленчуци са истински рекордьори в битката срещу целулита заради високото съдържание на витамин С, калий и калций. Особено ценни са качествата на брюкселското зеле, съдържащо химическо вещество, което в човешкия организъм се превръща в дииндолил метан – той блокира нарушаването на синтеза на колаген, като по този начин спира отслабването на съединителната тъкан.

 

Още от категорията
Коментари